Enerji-İş Sendikası 19 Nisan 2013 tarihinde Kurucu Genel Başkan Mahmud Altunsoy ve beraberindeki heyetle birlikte Enerji İşçileri Sendikasını kurmuştur.

Sendikanın kuruluşunu takiben 2015 yılının ilgili bakanlık tarafından yayınlanan Temmuz ayı listesinde 6356 sayılı kanunda belirlenen ülke barajını aşmış ve bulunduğu iş kolunda toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini kazanmıştır. Bu yetkiyi kazanmasıyla birlikte enerji iş kolunda 52 yıldır süregelen tekelleşmeyi yıkmış enerji emekçilerine adeta yeni bir nefes olmuştur.

2013 yılından gelinen bu sürece kadar enerji emekçisinin her türlü sorununu, bulunduğu bütün mecralarda dile getirmiş, sorunlarında arkalarında değil daima yanlarında olduğunu belirtmiş, Türkiye’nin bütün ileri gelen devlet adamlarına bu sorunları tek tek iletmiş ve imza altına almış olduğumuz toplu iş sözleşmeleri ile azami faydayı sağlaymış bir sendikadır.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR? SENDİKA YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika Genel Başkanı Mahmud Altunsoy'dur. Altunsoy, aktif çalışma hayatına 2004 yılında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinde Taşeron kadrosuyla insan kaynakları uzmanı olarak başlayıp 2007 yılında kadrolu daimî işçi statüsüne geçmiş, 2010 yılı itibariyle de İstanbul Anadolu Yakası araç ve iş makineleri amir yardımcılığına ve sonrasında aynı birimin amirliğine terfi etmiştir.

İşçilerden Enerji-İş Sendikası ile ilgili şok iddia: Sendika bizi işimizle tehdit etti! İşçilerden Enerji-İş Sendikası ile ilgili şok iddia: Sendika bizi işimizle tehdit etti!

19 Nisan 2013 tarihinde Altunsoy ve beraberindeki arkadaşları 14 numaralı enerji iş kolunda mevcut sendikal düzene dur demek adına Enerji İşçileri Sendikası’nı kurarak kısa bir süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2015 yılı temmuz istatistiklerinde bulunduğu iş kolunda iş kolu barajını geçmiş ve toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini sendikalarına kazandırmışlardır. 2015 yılından bu yana Türkiye’nin enerji piyasalarını düzenleyen kurumu olan EPDK başta olmak üzere, enerji şirketlerinin zirvesinde yer alan; KALYON, CENGİZ,  KOLİN,  ALARKO, EKSİM, ERCİYES ANADOLU, GÜRİŞ holdingleri başta olmak üzere büyük ve küçük çaplı birçok iş yeri ile Türkiye sendikal tarihinde benzeri olmayan, emeğin karşılığını bulduğu toplu iş sözleşmelerine imza atmış olan Altunsoyişçinin ve işçinin alın terinin hak ettiği değeri görmesi gerektiğini vurgulayarak bu minvalde çalışmalarını azimle sürdürmektedir.

Sendika Genel Başkan Yardımcıları; Mübin Tekin, Salih Erbaş, Sabri Yağız'dır.