Yerel Yönetim Hizmetleri

Güngören Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Güngören Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte Güngören Belediyesi’nin desteklerine dair ayrıntılar…

Abone Ol

Dr. Mimar Bünyamin Demir’in idaresinde olan Güngören Belediyesi, sosyal yardım ve kültürel alanlarda ilçe sakinlerine çok çeşitli kategoriler altında hizmetler sunmaktadır. Eğitimden sağlığa kadar pek çok alanda ilçe sakinlerini yalnız bırakmayan belediye yönetimi, arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır.

Belediye Başkanı Demir’in sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan gönderiler sosyal medya kullanıcıları tarafından beğeni yağmuruna tutulurken ilçe sakinleri de yerel yönetimin desteklerinden yararlanabilmenin yollarını aramaktadır. Peki, Güngören Belediyesi’nin sosyal yardımları nelerdir Güngören Belediyesi’ne nereden ve nasıl sosyal yardım başvurusu yapılır? İşte konuya ilişkin merak edilenler…

GÜNGÖREN BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM PROJELERİ

Güngören Belediyesi’nin sosyal yardım modelleri ve söz konusu modellerin içerikleri şu şekilde özetlenebilir:

  • Gıda yardımı: İlgili şartları sağlayan vatandaşlara düzenli olarak erzak desteği verilir.
  • Eğitim yardımı: İlçe sınırları içerisinde yaşayıp üniversite sınavında başarı elde eden öğrencilere tek seferliğe mahsus olacak şekilde nakit desteği verilir.
  • Engelli yardımı: Sağlık raporu ile yüzde 40 ve üzeri oranda engeli bulunduğunu ispat eden vatandaşlara, nakit desteği verilir.
  • Hasta ve yaşlı hizmetleri: Hastalar bu destek modeli kapsamında evden hastaneye, hastaneden eve güvenli bir şekilde taşınır.
  • Bebek arabası projesi: İlçe sınırları içerisinde yaşayıp bebek sahibi olan ailelere bebek arabası desteği verilir.
  • Veterinerlik hizmeti: Sokak hayvanları belediyenin toplama ekipleri tarafından usule uygun olarak toplanı kısırlaştırılır. Ayrıca hayvanların aşıları da ilgili rehabilite merkezlerinde yapılır. Hayvanlar için mama desteği verilir.
  • Gençlik ve spor hizmetleri: Dev spor kompleksinde fitness, sauna, buhar banyosu vb. hizmetlerden yararlanılabilir.
  • Kadın ve aile hizmetleri: Spor, kültür ve kişisel gelişim alanlarında kadınlara ücretsiz olarak eğitimler verilir. Kurs dahilinde başarı gösteren katılımcılar adına Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar düzenlenir.
  • Cenaze hizmetleri: İlçe sınırları içerisinde gerçekleşen doğal ölümler için merhumun/ merhumenin yakınlarına cenaze ve taziye desteği verilir.
  • Öğrenci istasyonu: Randevu usulü hizmet veren öğrenci istasyonlarında öğrencilere sessiz bir ortamda ders çalışma imkanı sunulur. Yanı sıra öğrenciler binlerce kitabın bulunduğu kütüphaneden ve istasyonun Wi- Fi desteğinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilirler.

GÜNGÖREN BELEDİYESİ’NİN YARDIM MODELLERİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Güngören Belediyesi ilçe halkının refah seviyesini artırmak amacı ile birçok kategori altında yardım modeli geliştirmiştir. Söz konusu yardım modellerinden; gıda desteğine, giyim desteğine, sosyal desteğe ihtiyaç duyan tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir.

GÜNGÖREN BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Güngören Belediyesi güncel sosyal yardım modellerini resmi web sitesi üzerinden yayınlamıştır. Desteğe ihtiyaç duyulan alana yönelik geliştirilmiş olan yardım modelleri ile ilgili olarak kurumun internet sitesi aracılığı ile bilgi alınabilmektedir.

Güngören Belediyesi’nin yardım modellerinden yararlanmak isteyen kişilerin sosyal yardım başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Söz konusu yardım formu kurumun resmi web sitesi üzerinden temin edilebileceği gibi belediyenin hizmet binası, muhtarlık ve kaymakamlık gibi kurumlardan da talep edilebilmektedir.

Sosyal yardım başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekir. Formun ilgili birime teslim edilmesinin ardından talep değerlendirilmeye alınır. Olumlu görüş bildirilen yardım başvuruları kapsamında kişiye ihtiyaç duyduğu alana yönelik destek verilir.

GÜNGÖREN BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Güngören Belediyesi’nin aktif olarak kullanmaya devam ettiği iletişim numarası, ‘0212 449 55 00’ şeklindedir. Belediyenin açık adresi ise ‘Güngören Mahallesi Marmara Caddesi No: 38 Güngören/ İstanbul’ olarak paylaşılmıştır.