Türkiye Haber-İş Sendikası, 1960’lı yıllarda posta, telgraf ve telefon hizmetlerinin yükünü çeken ve sektörün lokomotifi olan işçilerin, ücret, çalışma şartları ve diğer özlük haklarının sektördeki gelişmelere paralel gelişmesini sağlayabilmek, kazanılmış hak ve çıkarlarını koruyarak geliştirmek ve ülke kalkınmasında etkin görevler üstlenmek amacıyla bir araya geldi. 

Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'dan çalışanları için 'avans' talep etti! Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'dan çalışanları için 'avans' talep etti!

Sendikanın adı, 1963 yılında Haberleşme İşçileri Sendikası, 1965 yılında da PTT İşçileri Sendikası olarak değiştirildi. 1967 yılında ise Sendika, bu iş kolunda mevcut olan bağımsız sendikalarla birleşmeyi gerçekleştirir ve "Türkiye Haber-İş Sendikası” adını alır.

Temel prensibi hür, demokratik ve bağımsız sendikacılık olan Türkiye Haber İş Sendikası, 1962 yılından beri, Türk-İş’in, 1963 yılından bu yana da, genel merkezi İsviçre Nyon’da bulunan ve kısa adı UNİ olan Uluslararası Sendikalar Ağı’nın da üyesidir. Sendikanın kurucu üyeleri; Hasan TATAR, Muzaffer DEMİRBİLEK, Yavuz ŞİRVANCI, Fikret ÖLÇEN, Bekir KINALI, Latif KÜLÇÜK, Muzaffer EREN, Mehmet SANYILMAZ, Reşat GEZEK, Hazım AKHİSAR, İsmail BİMGÖL ve Kadir DERİN ’dir.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR? YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika Genel Başkanı Veli Solak'dır. Solak, 2011 yılında Sendika Eski Genel Başkan Ali Akcan ve Genel Sekreter Ali Deniz’in istifası sonrası Haber-İş Olağanüstü Genel Kurulu’nuda Genel Başkan olarak göreve getirildi. 

Haber-İş Sendikasının yönetim kurulunda, Genel Başkan Yardımcıları olarak Hüseyin Özçoban,  A. Gökhan Aydın ve Tagi İş bulunuyor. 

SENDİKA GÜNCEL ÜYE SAYISI

İletişim hizmet kolynda Türk-İş'e bağlı sendika olarak faaliyet gösteren Türkiye Haber-İş Sendikası'nın 2024 yılı temmuz ayı istatistiklerine göre güncel üye sayısı 13 bin 261'dir. Sendika, söz konusu iş kolunda en fazla üyeye sahip sendika konumundadır.