Geçtiğimiz yıllarda birçok reklam filmine konu olan yanı sıra farklı platformlarda yürütülen tanıtım kampanyaları ile de adından söz ettiren Hametan, son dönemlerde yeniden arama motorları üzerinden sorgulanmaya başlandı.

Cilt sorunlarını iyileştirmek amacı ile Hametan kullanmak isteyen pek çok kişi, bu kremin masraflarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını öğrenmek üzere güncel kaynaklara yöneldi. Bizler de bu içeriğimizde o kişiler için hem SGK ödemesine hem de kremin özelliklerine dair bilgilendirmelerde bulunduk.

Hametan Sgk 2

HAMETAN NEDİR?

Hametan, çeşitli cilt sorunlarının tedavilerini destekleyen bir kremdir. Etken maddesi hamamelis virginiana olan beyaz renkli bu ürünün krem ve merhem formları bulunmaktadır.

HAMETAN KREM İLE HAMETAN MERHEM ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Hametan’ın merhem formu, krem formuna göre çok daha yağlı bir yapıdadır. Ürünün krem versiyonu sarı kutuda, merhem versiyonu ise mavi kutuda satılmaktadır. Krem versiyonun daha çok cildi nemlendirmek için kullanıldığı, merhem versiyonun ise yanık gibi ciddi durumlarda daha etkili olduğu bilinmektedir.  

HAMETAN NE İŞE YARAR?

Krem ve merhem formları itibari ile benzer kullanım alanları olan Hametan özellikle bebeklerde sıklık ile gözlenen pişik sorunlarına karşı etkilidir. Tıpta ‘diaper dermatiti’ olarak adlandırılan pişik halinde bölgenin yatışmasını sağlayan Hametan, bu sayede bebeğin daha huzurlu olmasına da destek vermiş olur.

Hametan’ın hem krem hem de merhem versiyonunun güneş yanıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Ek olarak ciltte oluşan kesik, çizik gibi yüzeysel lezyonların tedavilerinde de Hametan kullanılmaktadır.

Hametan bebeklerin yanı sıra emziren anneler tarafından da adeta bir kahraman olarak nitelendirilmektedir. Emzirme döneminde sıklık ile yaşanan ve kişinin hayat kalitesini bir hayli düşürmek ile birlikte ciddi ağrılar hissetmesine de yol açan meme başı çatlaklarını iyileştiren Hametan, bölgenin ferahlamasını sağlamaktadır.

HAMETAN NASIL KULLANILIR?

Hametan yanık, pişik, çatlak gibi durumlarda ilgili bölgeye narin bir şekilde uygulanmalıdır. Ancak her kremde veyahut da ilaçta olduğu gibi bu kremde de kullanım öncesi bir hekime danışılması oldukça önemlidir.

HAMETAN’IN YAN ETKİLERİ VAR MI?

Yan etki, her ürün için söz konusu olan bir durumdur. Hametan ile ilgili yürütülen çalışmalara göre bu kreme yönelik bildirilmiş yan etki oranı son derece düşüktür.

Gelir testini yaptırdınız mı? 1 ay içinde yaptırmayanlara borç çıkıyor! Gelir testini yaptırdınız mı? 1 ay içinde yaptırmayanlara borç çıkıyor!

Bazı Hametan kullanıcıları, kremi uyguladıkları bölgelerde kızarıklık gibi hafif belirtiler gözlediklerini belirtmişlerdir. Ancak kızarıklığın yayılmaması, kızarıklığa ek semptomların eşlik etmemesi halinde kısa süren bu durum göz ardı edilebilmektedir.

Hametan kullanımı kişinin bünyesine bağlı olarak çeşitli alerjik reaksiyonların gözlenmesine yol açabilir. Yüzde şişme, deride döküntü, dudakta şişme, nefes darlığı ve gırtlakta şişme gibi semptomlar alerjik reaksiyonların geliştiğini göstermektedir. Bu semptomların birinin veyahut da birkaçının gözlenmesi halinde hiç vakit kaybetmeden bir hekime başvurulması gerekir.

HAMETAN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hametan eğer yüz bölgesine uygulanacak ise mutlaka gözlerden uzak tutulmalıdır. Göz ile temas eden krem veya merhem bilinmedik tehlikelere yol açabilir. Yanı sıra emziren anneler ile hamilelerin Hametan kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışmaları tavsiye edilmektedir. Son olarak doktor tavsiyesi olmadan Hametan’ın ne krem ne de merhem versiyonu genital bölgeye uygulanmamalıdır.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU HAMETAN’I KARŞILIYOR MU?

Hametan reçetesiz olarak satın alınabilen bir ilaçtır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödeme listesinde bulunmayan bu krem, istisnai durumlarda kişi bazlı olarak kurum tarafından karşılanabilmektedir.