Belediye-İş Sendikası

Iğdır Belediyesi'ndeki eylem sürüyor! İşçiler işe dönene kadar buradayız...

Iğdır Belediyesi'nde işten çıkarılan 204 işçinin eylemi devam ediyor. Iğdır Belediye-İş Sendikası Başkanı Himmet Bozan, "Iğdır bizimledir, işçilerimiz işe dönene kadar belediyenin önünde oturacağız" dedi.

Abone Ol

Iğdır Belediye çalışanları ve aileleri, işlerine cuma günü son verilmesine tepki olarak eski belediye binası önünde bir araya geldi ve buradan yürüyüşe geçti. Rıza Yalçın Caddesi üzerinden belediye binası önüne gelen işçiler, oturma eylemi düzenledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Iğdır Belediye-İş Sendikası Başkanı Himmet Bozan, DEM parti yönetimindeki Iğdır Belediyesi'nin 204 üyesini haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkardığını belirtti. Bozan ayrıca, Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ve önceki belediye başkanı Murat Yikit'in seçim öncesinde sendikayı ziyaret ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu ziyarette 'bizler işçiden ve emekçiden yanayız, istiyorsanız kayıt yapın, biz geldiğimiz zaman işçileri çıkarmayacağız' dediler. Eğer 'demedik' diye sözlerini inkar ediyorlarsa, çıkıp açıklasınlar. Seçim bittikten sonra bütün işçileri eşleri ile birlikte davet ederek tanışma toplantısında da 'bizler kimsenin ekmeği ile oynamayacağız' dediler. Bunu da demedik diyorlarsa, çıkıp açıklasınlar. Yüzlerce kişinin önünde söylediğinizi, onurunuz vicdanınız elveriyorsa inkar edin. Peki seçimlerden sonra ne yaptılar? Mehmet Nuri Güneş, Belediye Başkanı olduktan sonra sendikamız üyelerini baskıyla, zulümle, sürgünle mobbingle yıldırarak istifaya zorladı."