SGK e-Tebligat uygulaması nedir? SGK e-Tebligat uygulaması nedir?

Emek Haber olarak, işsizlik ödeneği alanların istihdamı halinde uygulanan prim teşviki hakkında bilgileri sizler için derledik. İşte işsizlik ödeneği alanların istihdamı halinde uygulanan prim teşvikinin yasal dayanağı ve teşvikten yararlanılacak tutar...

İŞSİZLİK ÖDENEĞİNDE PRİM TEŞVİKİNİN YASAL DAYANAĞI!

İşsizlik ödeneği alanların istihdamı halinde uygulanan prim teşvikinin yasal dayanağı 4447 sayılı kanunun 50 maddesidir. İşsizlik ödeneği almakta olan sigortalının özel sektör işverenleri tarafından işe alınması durumunda bu sigortalıların işsizlik ödeneğine hak kazandığı süre boyunca primi esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan kısa vadeli sigorta primlerinin yüzde biri ile uzun vadeli sigorta primleri ve genel sağlık sigortası priminin tamamı işsizlik sigortası fonundan karşılanmaktadır. 

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ TEŞVİKİ NE ZAMANDAN BUYANA UYGULANIYOR?

Bu teşvik 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren süresiz uygulanmaktadır. İlgili teşvikten yararlanma şartları sigortalı yönünden; 1 Ekim 2009 ve sonrası tarihte işe alınmış olması, işe giriş tarihi itibariyle işsizlik ödeneği almaya hak kazanmış olması işsizlik ödeneği almaya hak kazanmadan önce son çalıştığı iş yeri haricindeki bir iş yerinde işe başlamış olması, fiilen çalışması.

İşyeri yönünden; Aylık prim ve hizmet belgesinin muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin yasal süresinde verilmesi, primlerin yasal süresinde ödenmesi, sigortalının işe alındığı tarihten önceki son 6 aylık dönemde kuruma beliren sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak iş alınması ve çalıştırılması şeklinde sıralanabilir. Teşvikten yararlanılacak tutar, asgari ücret alt sınırı üzerinden ve üst sınırı üzerinden aynı olmakla birlikte 6700,84 TL’dir.