İşsizlik sigortası primi teşviki ödeneğinin yasal dayanağı 4447 sayılı kanunun ek 4'üncü maddesidir. 6331 sayılı İşsağlığı ve Güvenliği kanunu kapsamında çok tehlikeli sınıfta yer alıp 10'dan fazla çalışanı bulunan ve 3 yıl içinde ölümlünün veya sürekli işgöremezlikle sonuçlanan, iş kazası meydana gelmeyen iş yerlerinde çalışanların işsizlik sigortası, işveren teşviki olarak bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere, 3 yıl süreyle yüzde 1 olarak alınır.

SGK grip aşısını karşılıyor mu? SGK grip aşısını karşılıyor mu?

Teşvikten yararlanma şartları ise;

İşyerinin 6331 sayılı kanun kapsamında çok tehlikeli sınıfta yer alması, işverenin Türkiye genelinde çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde her ay toplamda 10'dan fazla çalışanının bulunması, ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazasının meydana gelmemesi, işyerinin, İSG katibe kayıtlı onaylanmış ve devam eden iş sağlığı ve güvneliği hizmetlerinin verilmesine ilişkin iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre Bakanlıkça yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlarıyla yapılmış bir sözleşmenin bulunması şeklinde sıralanabilir. 

Teşvikten yararlanılacak tutar, asgari ücret alt sınırı üzerinden 200 TL, asgari ücret üst sınırı üzerinden 1500 TL'dir.