Yerel Yönetim Hizmetleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde peşpeşe intihar! Sendika tepkili...

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan kamu emekçileri yaptığı eylemde, son bir ayda 3 belediye işçisinin intihar ettiğini söyledi.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçiler, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, aylık 16 bin 750 TL üzerinden 21 aylık toplu sözleşme yapılması önergesinin sunulması üzerine eylem kararı almıştı. Belediye çalışanları başlattıkları eyleme bugün de devam etti. 

Açıklamada Tüm Bel Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş son bir ayda yaşanan intiharlara değindi. Keleş sözlerine dün gece saatlerinde Cemil Tugay’ın danışmanı Haydar İnanır'ın intihar haberini öğrendiklerini belirterek, “Son bir ay içinde belediyelerde çalışan üç arkadaşımız intihar etti. İntihar eden arkadaşlarımız Karşıyaka Belediyesinden işyeri temsilcimiz Selçuk Bir’di. Eshot Genel Müdürlüğünden Hikmet Yel ve bugün üzülerek öğrendiğimiz özel kalem müdürlüğünde görevli Haydar İnanır arkadaşımız intihar etti” dedi.

Keleş, “İnsanı hayatından kopartacak kadar derin ruhsal bunalıma girip intihar vakalarına iten en büyük neden ekonomik ve sosyal nedenler. Biz ülkemizin ekonomik ve demokratik olarak insanca yaşayabileceğimiz ücret aldığımız dönemleri hep beraber mücadele ederek getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Keleş, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirterek, Başkan Tugay'ı masaya davet etti.