Yerel Yönetim Hizmetleri

Kağıthane Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Kağıthane Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte Kağıthane Belediyesi’nin yardımları…

Abone Ol

Kağıthane Belediyesi ilçe sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlara belirli kriterler çerçevesinde destek sağlamaktadır. Çok çeşitli başlıklar altında başvurulara açmış olduğu yardım modelleri aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ve dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan diğer vatandaşlara ayni ve nakdi desteklerde bulunan belediye yönetimi ayrıca yeni projeler üzerinde de çalışmaya devam etmektedir.

Bu içeriğimizde; Kağıthane Belediyesi’nin sosyal yardım modellerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için güncel destek modellerini ve modellere yönelik başvuru kriterlerini ele aldık. İşte Kağıthane Belediyesi’nin aktif olarak yürüttüğü sosyal yardım projelerine yönelik merak edilen tüm detaylar…

KAĞITHANE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM MODELLERİ

Kağıthane Belediyesi ilçe sınırları içerisinde yaşayan ve yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara ayni ve nakdi desteklerde bulunmaktadır.

Kağıthane Belediyesi’nin ilgili sosyal destek birimi tarafından duyurulmuş olan ayni yardımlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Gıda yardımı
  • Eşya yardımı (soba, çekyat, battaniye, ikinci el ev eşyası)
  • Tekerlekli sandalye, akülü tekerlekli sandalye yardımı
  • Hasta yatağı, havalı yatak, hasta bezi yardımı
  • Çanta ve kırtasiye malzemeleri yardımı

Ayni yardımlarının yanı sıra üniversite öğrencilerine de nakit olarak eğitim desteği veren Kağıthane Belediyesi’nin sosyal hizmetleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Aşevi hizmeti
  • Taziye yemeği
  • Sokak iftarı organizasyonu
  • Evde bakım maaşı tespiti
  • Engelli ziyaretleri
  • Yalnız yaşayan yaşlılara yönelik çalışma
  • Sünnet organizasyonu

Yukarıda sıralamış olduğumuz yardım modellerinin ve sosyal hizmetlerinin tamamı dahilinde çalışmalar yürütülmeye devam edilmektedir. Belediye yönetimi tarafından henüz hayata geçirilmemiş ancak çalışmaları devam eden yeni projeler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Sosyal market çalışması
  • Yaşlı dinlenme evi
  • Kadın, çocuk konukevi çalışması

KAĞITHANE BALEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kağıthane Belediyesi’nin ilçe sakinlerinin refahlarını artırmak, aile birliklerini desteklemek amacı ile geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerine, kimler tarafından başvuru yapılabileceği ilçe sakinleri tarafından sık sık sorgulanmaktadır.

Kağıthane Belediyesi sosyal yardım modelleri yalnızca ihtiyaç sahiplerini, engellileri ve 65 yaş üstü bireyleri kapsamaktadır. İhtiyaç sahipleri maddi durumlarını belirten belgeleri, engelli vatandaşlar ise engel durumlarını içeren sağlık raporlarını başvuru esnasında ibraz etmek zorundalardır.

KAĞITHANE BELEDİYESİ’NİN SOSYAL YARDIM MODELLERİNE NEREDEN VE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kağıthane Belediyesi’nin ilgili birimi tarafından geliştirilmiş olan yardım modellerinden destek almak isteyen pek çok ilçe sakini, söz konusu modellere yönelik nereden ve nasıl başvuru oluşturabileceklerini merak etmektedir. İlçe sakinleri, belediyenin yardım başvurularını hangi adres üzerinden kabul ettiğini öğrenmek üzere arama motorları aracılığı ile konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktalardır.

Kağıthane Belediyesi sosyal yardım başvurusu, kurumun ilgili birimi sosyal destek birimi tarafından şahsi olarak kabul edilmektedir. Yanı sıra hizmete sunulmuş olan sosyal yardım modelleri ile ilgili olarak belediyenin müşteri hizmetleri numarası üzerinden bilgi de alınabilmektedir.

KAĞITHANE BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kağıthane Belediyesi’nin sosyal yardım modellerinden destek almak isteyen pek çok kişi belediyenin adres ve iletişim bilgilerini merak etmektedir.

Kağıthane Belediyesi’nin resmi internet sitesi aracılığı ile duyurulmuş olan hizmet binası açık adresi, ‘Sadabat Hizmet Binası Merkez Mahallesi Lalezar sokak No: 1 Kağıthane/ İstanbul’ şeklindedir. Belediyenin aktif olarak kullanmaya devam ettiği iletişim numarası ise ‘444 23 00’ şeklinde paylaşılmıştır.

Belediyeden yardım almak isteyen vatandaşlar, kurumun hizmet binasına şahsen giderek veyahut da kurumun iletişim numarasını tuşlayarak güncel yardım modellerine dair bilgi talep edebilirler.