Öz Gıda-İş Sendikası

Lezita işçilerinin mücadelesi sürerken işten çıkarmalar devam ediyor!

Abalıoğlu Lezita fabrikasında çalışan işçilerin mücadelesi 112’inci gününde kararlılıkla sürerken işten çıkarmalar yaşanmaya devam ediyor.

Abone Ol

Haber: Sevde Namalan

İzmir’de bulunan Abalıoğlu Lezita fabrikasında çalışan işçilerin mücadelesi 112 gündür devam ediyor. Öz-Gıda İş Sendikası Örgütlenme Daire başkanı Göksel Şengün, Lezita’nın sahibi Abalıoğlu’nun ‘Babasının vasiyetini’ öne sürerek işten çıkarmalara devam ettiğini belirtti. İşçilerin anayasal haklarının çiğnenmeye devam ettiğini belirten Şengün, “Yasaya aykırı olarak iş görüşmesi yapmaya, işe işçi almaya, sendika ve grevci işçilerle teması olanları da işten çıkartmaya devam ediyor. Bizler de yapılan bu haksızlık ve hukuksuzluk için direnmeye devam ediyoruz” dedi.

HUKUK, İŞÇİYE GELİNCE İŞLEMİYOR

İşverenin açtığı davalarda hızla geri dönüş aldığını fakat işçilerin başvurduğu davalarda herhangi bir geri dönüşün alınmadığını vurgulayan Şengün, “Hukuk maalesef işçiye gelince işlemiyor” dedi. Şengün, “Jandarma duvar gibi karşımızda. İşyerine bizleri yaklaştırmamak için Lezita’nın güvenliği gibi davranmaya devam ediyorlar. Her gün birimize mutlaka bir celp geliyor. Yalandan yere işveren veya vekilleri şikayetçi oluyor. Hukuk da muazzam hızla araştırma açıp görevini yapıyor. Bizim şikayet dosyalarımız nerede ne zaman açılır belli değil. İşverene işleyen hukuk maalesef işçiye gelince işlemiyor, işletmiyorlar” ifadelerini kullandı.

‘O ALANI YILLARCA HAKSIZ KULLANDILAR’

CHP lideri Özgür Özel’in hafta sonu Gebze’de gerçekleştireceği mitinge katılacaklarını belirten Şengün, “Özel, daha önce Lezita işçilerinin yanında olduğunu dile getirmişti. Biz de mitinge katılıp sesimizi duyurmasını tekrar isteyeceğiz. Daha öne de Lezita’nın kamu arazisini işgal ettiğini söylemiştik. Geçtiğimiz günlerde bizi toza boğdukları yolu kapattık, jandarma karşımıza dikildi, belediye ekipleri hemen gelip inceleme yaptı ve artık o yolu kullanamıyorlar. Yıllarca o alanı haksız bir şekilde kullandıkları da anlaşılmış oldu. Sırada kaçak yapı olan fabrika satış mağazası var o konunun da takipçisiyiz ve o konuda da gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu.