EMEK HABER/ ÖZEL

Abalıoğlu Lezita fabrikasında çalışan işçilerin yakşalık 4 aydır sürdürüğü mücadele kaldığı yerden devam ediyor. Fabrika yönetiminin yetkili sendika Öz Gıda-İş Sendikası'nı tanımaması ve TİS'e yanaşmaması sebebiyle işçilerden tepki yükselmişti. İşverenin, sendika karşıtlığına karşı verdiği yanıt ise, ‘Baba vasiyeti’ olmuştu. 

TÜM İŞÇİLERİN İŞİ BIRAKMASI AN MESELESİ

Öz-Gıda İş Sendikası Örgütlenme Daire başkanı Göksel Şengün, direnişe kaldıkları yerden devam ettiklerini söyleyerek, fabrika içinde de huzurluzlukların başladığını ifade etti. Fabrika çalışanlarının ağır çalışma koşullarından oldukça şikayetçi olduklarını dile getiren Şengün, çalışanların kendilerine sık sık 'bizde eyleme çıkacağız' dediklerini söyledi. Şengün, bu şekilde devam ederse fabrikada çalışan tüm işçilerin işi bırakmasının an meselesi olduğunu belirtti. 

ÜRETİMDE CİDDİ DÜŞÜŞ

Farbikaki üretimlerde de ciddi verim kaybı yaşandığını ifade eden Şengün, "Bu ay için planlanmış tavuk kesiminde önemli bir düşüş var. Bu düşüş, yaklaşık yüzde 20- 25'e tekabül ediyor. Ayrıca, içeride çalışan işçiler de oldukça huzursuz. Bu da haliyle verime yansıyor" dedi.

Öz Gıda-İş Sendikası'ndan Çalışma Bakanlığına Lezita tepkisi: Patrona moral açıklaması! Öz Gıda-İş Sendikası'ndan Çalışma Bakanlığına Lezita tepkisi: Patrona moral açıklaması!

Fabrikada son bir ayda ciddi oranda işçi sirkülasyonu yaşandığını belirten Şengün, "Son bir ayda 100 küsür işçinin işe girip çıktığına şahit olduk. İşe alınırken söylenen, vaad edilenlerin işe alındıktan sonra gerçeği yansıtmıyor olması, işçilerin işi bırakmasına sebep oluyor. Çalışma şartlarının ağırlığı başta olmak üzere, gıda işçilerine görev tanımlarının dışında işlerin yaptırılıyor olması, işçileri dayanılmaz bir noktaya getiriyor.  İçerideki arkadaşlar, 'Bizde greve çıkacağız' diyor. Böyle devam ederse fabrikada çalışacak işçi kalmayacak" diye konuştu.

DİRENİŞE DEVAM EDİYORUZ

Şengün, aşırı sıcaklar sebebiyle eyleme katılan vatandaşlardan bazılarının fenalaştığını, bu sebeple de yeni bir kararla hastalığı olan vatandaşların eyleme katılmamasını, günün belirli saatlerinde, az sayıda kişinin katılımıyla alanlarda olacaklarını ve direnişe sahadan ayrılmadan devam edeceklerini belirtti.