Banka, Finans ve Sigorta

O banka açıkladı! Günde 38 TL'ye emekli olabileceksiniz

Emeklilik için borçlanma hakkı olanlara özel bankacılık sektöründen dikkat çeken bir fırsat geldi. İşte bankanın prim borçlarını sıfırlayacak o kampanyası…

Abone Ol

Uzunca bir süredir sigortalı çalışıp sonrasında da emekliliğin hayalini kuran birçok kişi, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun belirlediği şartları sağlamaları halinde maaş almaya hak kazanırlar. Sigorta kollarına bağlı olarak içerikleri değişiklik gösteren ancak temelde yaş, sigortalılık süresi ve prim olarak belirlenmiş olan emeklilik şartları, bazı durumlarda esnetilebilir.

Malullük durumlarında kişinin daha erken bir dönemde emekli olmasına hak tanıyan Sosyal Güvenlik Kurumu, ayrıca çeşitli durumlardan ötürü prim ödemeleri sekteye uğramış olan kişilere de birtakım imtiyazlar tanır. Doğum ve askerlik dönemlerinde prim ödemeleri yapılmamış olan kişilere borçlanma hakkı tanıyan kamu kurumu, bu sayede planlanandan daha erken bir dönemde emekli maaşı bağlantısı gerçekleştirir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hem kadınlara hem de erkeklere tanımış olduğu borçlanma hakkı kapsamında prim borçları toplu olarak ödenebilir. Bu ödeme ile hem daha yüksek emekli maaşı alınabilir hem de emeklilik dönemi öne çekilmiş olur.

Emeklilik dönemini erkene çekmek isteyen ve bu kapsamda da borçlanma hakkını kullanmak isteyen kişiler nakit arayışlarını sürdürürlerken beklenen destek haberi özel bankacılık sektöründen geldi. Denizbank, yalnızca bu grubu kapsayan kişiler için kesenin ağzını açtı.

DENİZBANK’TAN PRİM BORCUNU SIFIRLAYAN KREDİ

Denizbank tarafından ‘Emekli Olmak İsteyenlere Özel Kredi’ başlığı ile duyurulmuş olan finansman desteğinden SGK dahilinde borçlanma hakkı bulunan kişiler yararlanabilmektelerdir.

SGK’dan prim borcuna ilişkin belge alan kişiler, Denizbank’tan 250 bin TL’ye kadar finansman desteği alabilir. Başvurular, Denizbank’ın şubelerinin yanı sıra bankanın mobil uygulaması ve internet bankacılığı ekranı üzerinden de kabul edilmektedir.

DENİZBANK EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE ÖZEL KREDİ KAMPANYAS MALİYET TABLOSU

Denizbank’tan prim borçları için kredi desteği almak isteyenler, mevcut piyasaya göre oldukça uygun taksit ödemelerini gerçekleştirmek zorundalardır.

Banka tarafından düzenlenmiş olan örnek hesaplama tablosuna göre 10 bin TL’lik kredinin aylık taksit ödemesi yüzde 4,27 faiz ve 12 ay vade kapsamında 1.169,59 TL olarak hesaplanmıştır.