Yerel Yönetim Hizmetleri

Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Sarıyer Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte konuya yönelik merak edilenler…

Abone Ol

İstanbul’un en nezih semtlerinden olan Sarıyer, son dönemlerde arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Sarıyer’de ikamet eden veyahut da ikamet etmek isteyen pek çok vatandaş, belediye yönetimi tarafından sunulan yardım hizmetlerini yakın takip altına aldı.

Sarıyer Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar için geliştirmiş olduğu destek modelleri, birçok kişi tarafından merak edilmektedir. İlçede yaşayan veyahut da ilçeye henüz taşınacak olan birçok kişi, belediyenin idaresinde olan yardım modellerini arama motorları üzerinden sık sık sorgulamaktadır. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Sarıyer Belediyesi’nin ilgili sosyal yardım birimi tarafından başvurulara açılmış olan yardım modellerine dair bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

SARIYER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM MODELLERİ 2024

Sarıyer Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile öne çıkan bir sisteme sahiptir. Belediye yönetimi vatandaşlara sosyal yardımlarda bulunur. Ayni ve nakdi yardımları içeren destek modelleri, ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşların başvurularına açıktır.

Bakıma muhtaç hastalara hasta bezi ve hasta yatağı desteğinde bulunan Sarıyer Belediyesi, ayrıca ihtiyaç sahibi kişilere ikinci el eşya ve giysi yardımında da bulunmaktadır. 5 yaş ve üzeri çocuklara sünnet kıyafeti desteğinde bulanan belediye yönetimi, vatani görevini yapmakta olan kişilerin ailelerine de çeşitli alanlarda destek olmaktadır.

Yağış sonrasında kullanılamaz hale gelen konutlar için de bir destek modeli bulunan Sarıyer Belediyesi, söz konusu model dahilinde vatandaşlara iş ve malzeme gücüne dayalı uygulamalarda yardım eli uzatmaktadır. Yanı sıra vatandaşlara belediye ile iş birliği kapsamında inşaat sarf malzemeleri desteği ile günlük yaşamlarını sürdürebilmeleri noktasında desteklenmektelerdir.

İhtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim ve lise düzeyinde eğitim gören çocuklarına da burs desteği veren Sarıyer Belediyesi, ayrıca ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşlara gıda desteğinde de bulunmaktadır. Son olarak yerel yönetimin vefat eden vatandaşların yakınlarına cenaze yemeği hizmeti sunduğu da bilinmektedir.

SARIYER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sarıyer Belediyesi’nin güncel sosyal yardım modellerinden destek almak isteyen pek çok kişi, belediye yönetiminin ilgili modeller çerçevesinde hangi kriterleri göz önünde bulundurduğunu merak etmektedir.

Sarıyer Belediyesi de diğer belediyelerde olduğu gibi yalnızca ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli ve öğrencilere yönelik destek modelleri geliştirmiştir. Dolayısı ile belediyenin ilgili destek modellerinden yararlanmak isteyen kişilerin maddi durumlarını bildiren belgelere sahip olmaları gerekmektedir. Yanı sıra engelli vatandaşların da engel durumlarını belirten sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Son olarak belediyenin burs desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, eğitim hayatlarının devam ettiğini gösteren öğrenci belgelerini ilgili birime teslim etmeleri gerekmektedir.

SARIYER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Sarıyer Belediyesi’nin; gıda, eğitim, taziye, giyim ve sağlık başlıkları altında duyurmuş olduğu yardım modellerinden yararlanmak isteyen birçok kişi, belediyeye nasıl yardım başvurusunda bulunabileceklerini merak etmektedir.

Sarıyer Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden yayınlanmış olan açıklamaya göre belediye yönetimi sosyal yardım başvurularını ana hizmet binasının -1’inci katında bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığı ile kabul etmektedir. Müdürlük yapılan başvuruları tek tek değerlendirmekte ve olumlu görüş bildirdiği başvurular dahilinde başvuru sahipleri ile iletişime geçmektedir.

SARIYER BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Sarıyer Belediyesi’nin açık adresi, ‘Pınar, Günyüzü Sokak No: 2 Sarıyer/ İstanbul’ olarak kayda geçmiştir. Belediyenin aktif olarak kullanmaya devam ettiği iletişim numarası ise ‘444 17 22’ şeklindedir.