Yerel Yönetim Hizmetleri

Silivri Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Silivri Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte belediyenin yardım projelerine dair ayrıntılar…

Abone Ol

İstanbul’un gelişimini sürdüren ilçeleri arasında yer alan Silivri, yeni dönem itibari ile birçok kişi tarafından yakından takip edilmektedir. Belediye yönetimi tarafından sunulan hizmetlerin yanı sıra belediyenin ilgili birimi tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modelleri de arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır.

Silivri Belediyesi sosyal yardım birimi birçok alanda vatandaşlara destek olmaktadır. Başvurulara açık olan yardım modellerini ve ilgili modellerin içeriklerini yazımızın devamında bulabilirsiniz. İşte detaylar…

SİLİVRİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM MODELLERİ 2024

Halkın refahını artırmak ve ihtiyaç sahipleri ile dezavantajlı gruplarda yer alan diğer vatandaşların sosyal hayata uyumlarını sağlamak amacı ile pek çok proje geliştiren Silivri Belediyesi, bölge halkı tarafından yakından takip edilmektedir. Belediyenin, vatandaşlara hangi alanlarda destek verdiğini öğrenmek isteyen vatandaşlar, arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktalardır.

Silivri Belediyesi’nin aktif olarak sunmaya devam ettiği sosyal yardım hizmetleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Zihinsel, fiziksel veya psikolojik açıdan destek ihtiyaç duyan vatandaşlara, EYKOM aracılığı ile hizmet verilmektedir. Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi açılımına sahip olan EYKOM’da ilgili grupların sorunlarına karşı çözümler üretilmektedir.
  • Sosyal Yardım Mağazası aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere giyecek yardımı yapılmaktadır. Mağazadan gündelik kıyafetlerin yanı sıra gelinlik, damatlık ve sünnet kıyafetleri de temin edilebilmektedir.
  • Silivri Kariyer İstihdam Ofisi aracılığı ile işverenler ile iş arayanları bir araya getirmektedir.
  • Vatandaşlara Toplum Destek Merkezi (TOTEM) aracılığı ile hukuki, psikolojik ve sosyal alanlarda danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.
  • Hastaneye kendi imkanları ile gidemeyen hastaların tedavi süreçlerine katkıda bulunulması amacı ile evde bakım ve hasta nakil hizmeti verilmektedir.
  • Okula yeni başlayan tüm 1’inci sınıf öğrencilerine kırtasiye yardımı yapılmaktadır. Yardım paketi dahilinde öğrencilere; güzel yazı defteri, çizgili defter, müzik defteri, resim defteri, kareli defter, kalem, kalem kutusu, silgi, pastel boya, kalemtıraş, sulu boya, kuru boya, makas, defter kabı, abaküs, oyun hamuru, etiket, çubuk ve fasulye gibi ürünler teslim edilmektedir.

SİLİVRİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMBAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Silivri Belediyesi’nin ilgili destek modellerinden yararlanmak isteyen birçok kişi arama motorları aracılığı ile yardım başvuru şartlarını araştırmaktadır.

Silivri Belediyesi de diğer yerel yönetimlerde olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine, engellilere, öğrencilere ve yaşlılara destek olmaktadır. Dolayısı ile ihtiyaç sahibi olan ve bu durumu belgeler aracılığı ile ispat edebilen herkes, belediye yönetimi tarafından geliştirilip hayata geçirilmiş olan yardım modellerinden yararlanabilmektedir.

SİLİVRİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Silivri Belediyesi’nin sosyal yardım modellerinden yararlanmak isteyen kişilerin, hangi konuda destek almak istiyorlar ise o alana yönelik başvuru oluşturmaları gerekmektedir. Ofisler aracılığı ile sunulan danışmanlık hizmetleri için ofislere, diğer yardım modelleri için ise belediyeye başvuru yapılması gerekmektedir.

SİLİVRİ BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Silivri Belediyesi’nin sorumluluğunda olan alanda ikamet eden veyahut da yakın zaman içerisinde Silivri’ye taşınma gibi bir planı olan birçok kişi, belediyenin adres ve iletişim bilgilerine ihtiyaç duymaktadır. Sosyal yardımların yanı sıra belediye tarafından sunulan diğer hizmetler için de adres ve iletişim numarasına gereksinim duyulmaktadır.

Silivri Belediyesi’nin açık adresi, ‘Alibey Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No: 3 Silivri/ İstanbul’ şeklinde kayda geçmiştir. Belediyenin aktif olarak kullanmaya devam ettiği iletişim numarası ‘444 20 47’, mail adresi ise ‘sibim@silivri.bel.tr’