Belediye-İş Sendikası

TİS sürecinde işten atıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESPARK şirketinde Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na bağlı altyapı biriminde çalışan bir işçi, TİS süreci devam ederken işine son verildi.

Abone Ol

Daha 11 aydır çalışan İrfan Yılmaz Belediye ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası’nın toplu iş sözleşmesi sürecindeki tutumu ve belediyedeki ilişkilere tepki gösterdiği için işçiye ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle işten çıkartılmıştı. Yılmaz, yaşadıklarını YouTube hesabında yayımladığı video ile ve X (eski adıyla Twitter) hesabından bir paylaşım da yapmıştı.

TİS sürecinde işçilerin görmezden gelindiği, sürecin şeffaf yürütülmediği ve işçilerin baskılarıyla bilgi edinebildikleri belirten Yılmaz, Sendika Org.'a yaptığı açıklamada, işten çıkarılan işçinin, kendi pozisyonunda bir işçi arandığını gördüğü ancak kendisine "işe ve işçiye ihtiyaç olmadığı" gerekçesiyle tebligat verildiği ifade etti.  İşçilerin istedikleri maaş ve yan hakların belediye tarafından karşılanamadığını ancak sendika yetkililerinin de yeterince baskı kurup kurmadıkları konusunda bir güvensizlik ortamı oluşturduklarını aktaran Yılmaz, işten atıldıktan da işe iade davası açtığını belirtti.

MAHKEME SÜRECİNDEN UMUTLUYUM

Yılmaz, “İşyerimde CHP’nin patronluğuna, sarı sendika anlayışına karşı da sesimi çıkartıyorum. Haksızlığı babamın oğlu da yapsa ses çıkartırım. Şimdi birkaç görüşmeyi bekliyorum. Bu görüşmelerden sonra da gerekirse belediye önünde oturma eylemine başlayacağım. Bir yandan da mahkeme sürecinden umutluyum” dedi