130 binden fazla üyesi ile Türk-İş'e bağlı sendikalar arasında en güçlü sendikalardan olan Tez Koop-İş, konfederasyondan ayrılma yetkisi için genel kurula gidiyor. Aynı iş kolu ve aynı konfederasyon çatısı altındaki Koop-İş Sendikası ile rekabette Türk-İş yönetiminin tavrından duyulan rahatsızlıktan dolayı ayrılma kararı alınırken, hafta sonu yapılacak olağanüstü genel kurulda tüzük değişikliği delegelerin oyuna sunulacak. 

Türk-İş Başkanı Atalay: Mehmet Şimşek bizi ne kadar duyuyor bilmiyorum ama geçinemiyoruz! Türk-İş Başkanı Atalay: Mehmet Şimşek bizi ne kadar duyuyor bilmiyorum ama geçinemiyoruz!

Tez-Koop-İş, Türk-İş’ten ayrılmaya hazırlanıyor. 29 Eylül’de gerçekleştirilecek genel kurulda oy çokluğu sağlanması halinde ayrılık gerçekleşecek.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ OYLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın son açıkladığı verilere göre, 130 binden fazla üyesi olan Tez-Koop-İş, Türk-İş Konfederasyonu üyeliğinden ayrılmak için genel kurulda tüzük değişikliğini oylayacak. Oy çokluğu olması halinde Türk-İş üyeliğinden çekilme kararı bağlanacak.

Genel kurul, 29 Eylül'de toplanacak. Toplantıda, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 6 Ekim günü saat 10.00'da yapılacak.