Evlenme ödeneği nedir? Kimlere verilir? Evlenme ödeneği nedir? Kimlere verilir?

Yurt dışından ilaç getirmek isteyen vatandaşlar nerelere müracaat eder? Yurt dışından getirtilen ilaçlar sosyal güvenlik kurumu SGK tarafından karşılanır mı? Hangi ilaçların sosyal güvenlik kurumu ya da Türkiye eczacıları Birliği tarafından karşılanıp karşılanmayacak konusu sağlık uygulama tebliği ek 4C listesinde yer verilmiştir.

SGK tarafından temin edilen ilaçlar için Türkiye genelindeki hastanelere bakıldığında Ankara İbni Sina Sosyal Güvenlik Merkezine başvurmalıdır. Söz konusu merkeze başvurular bizzat yapılabileceği gibi posta veya e-devlet üzerinden de yapılabilmektedir. Kişiler e-devlet üzerinden yaptığı başvuruyu yine e-devlet üzerinden takip edebilmektedir. Bu şekilde yapılacak yurtdışı ilaç başvuruları için esas olarak elektronik reçete elektronik rapor ve Sağlık Bakanlığınca verilen ilaç kullanım onayı gerekmektedir. Başvurusu uygun olan ilaçlar stokta mevcut olması halinde hemen değilse de en kısa sürede yurt dışından temin edilerek hastaların adreslerine ulaştırılmaktadır. 

İLAÇ TEMİNİNDEN KATILIM PAYI ALINIYOR MU?

SGK tarafından bedeli ödenen 389 adet yurt dışı ilacın 223'ünün temin ve dağıtımı kurum tarafından gerçekleştirilmektedir. Yurt dışı ilaç temini için mevzuat gereğince tahsili gereken katılım payları dışında hiçbir ücret alınmamaktadır.