Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir süredir olduğu gibi bu yıl da ilgili şartları sağlayan kadınlara doğum yardımında bulunmaya devam ettiğini açıkladı. Söz konusu yardımdan doğum yapan kadınların özellikle tarih kriterini karşılamaları gerektiğini belirten bakanlık, konuya dair ayrıntıları paylaştı.

Tarih şartının bulunduğu yardım modelinden ayrı olarak farklı bir doğum yardımı modeline dair de bilgilendirmelerde bulunan bakanlık, söz konusu modellerine dair tüm merak edilenlere yanıt verdi. İşte bakanlığın 2024 yılı doğum yardımlarına dair ayrıntılar…

Doğum Yardımıı

DEVLETTEN TEK SEFERLİK DOĞUM YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ‘Sosyal Yardımlarımız’ başlıklı web sitesi üzerinden elde edilmiş olan bilgilere göre 15 Mayıs 2015 tarihinde canlı doğum gerçekleştirmiş olan annelere nakit desteği verilmektedir. Söz konusu destekten hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hem de Mavi Kart sahipleri yararlanabilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın doğum yardımı modeli kapsamında yapmış olduğu ödeme tutarları, ailenin çocuk sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda bakanlık; birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü ve daha sonraki çocuklar için de 600 TL ödemektedir. Ödemeler anne sağ ise anneye değilse de babaya ulaştırılmaktadır.

ÇOKLU DOĞUM İÇİN DÜZENLİ NAKİT DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aileyi bir arada tutmak amacı ile geliştirmiş olduğu bir diğer yardım modeli de Çoklu Doğum Yardımı’dır. Çoklu Doğum yardımı tek seferlik ödemelerden farklıdır.

Glikoz sensörlerinin SGK kapsamına alınması gündemde! Glikoz sensörlerinin SGK kapsamına alınması gündemde!

Bakanlık tarafından duyurulmuş ve günümüzde halen başvurulara açık olan Çoklu Doğum Yardımı kapsamında 0- 2 yaş aralığında ikizler, üçüzleri, dördüzleri ya da daha fazla çocuğa sahip olan kişilere nakit desteği verilmektedir. Yardım tutarı 400 TL’dir ve her ay için hesaplanıp iki ayda bir olacak şekilde hesaplara aktarılmaktadır. Hane içinde kişi başına düşen net aylık glirin 5.667,37 TL’den düşük olması halinde söz konusu doğum yardımına başvuruda bulunulabilmektedir.