Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın birçok yardım modeli arama motorları üzerinden sık sık sorgulanırken bu süreçte yerel yönetimler de vatandaşlar tarafından yakın takip altına alındı. Yaşadıkları bölgelerde hizmet veren belediyelerin kendileri için bir yardım modeli geliştirip geliştirmediklerini merak eden pek çok kişi, güncel gelişmelere yoğunlaştı.

Belediyelerin il ve ilçelerinde yaşadıkları ihtiyaç sahiplerine hangi alanlarda yardımcı oldukları birçok kişi tarafından merak edilirken son dönemlerde özellikle Bahçelievler Belediyesi’nin arama motorlarına konu olmaya başladığı gözlendi.

İstanbul ilinin Bahçelievler ilçesinde yaşayan pek çok kişi, belediyenin ilgili birimi tarafından geliştirilmiş olan yardım modellerine nereden ve nasıl başvuru yapılabileceğini öğrenmek üzere arama motorları üzerinden sorgulamalara başladı. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde o kişiler için birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM DETAYLARI

Bahçelievler Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş olan sosyal yardımlaşma programı, ihtiyaç sahiplerini kapsamaktadır. İhtiyaç sahiplerini topluma kazandırmak amacı ile geliştirilmiş olan program dahilinde engelli bireyler için de birtakım hizmetler mevcuttur.

Belediye, çalışanlarının yevmiyesini artırdı Belediye, çalışanlarının yevmiyesini artırdı

Bahçelievler Belediyesi’nin geçici yardımları ile eğitim imkanlarından yararlanmak isteyen kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olmamaları gerekmektedir. Yanı sıra aylık kazancı asgari ücretin altında olan kişilerin sosyal yardımlardan yararlanabileceklerini belirten Bahçelievler Belediyesi, engelli bireyler için de sağlık raporunun beyan edilmesinin zorunlu olduğunu bildirdi.

Bahçelievler Belediyesi’nden destek almak isteyen engelli bireyler sağlık raporlarını beyan etmeleri halinde; tedavi giderleri başta olmak üzere ortopedik araçlar ve diğer yardımcı gereçler için de belediyeye başvuruda bulunabilirler.

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Bahçelievler Belediyesi’nin sosyal yardım modellerinden yararlanmak isteyen kişilerin ilgili yardımlar için başvuru oluşturmaları gerekmektedir.

Bahçelievler Belediyesi sosyal yardım başvurusu için ihtiyaç sahiplerinin birtakım evrakları hazırlamaları gerekmektedir. Nüfus cüzdanı fotokopisi, form 5 belgesi, ikamet belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, engel durumu var ise sağlık raporu, var ise yeşil kart, Bağcılar Belediyesi’nin sosyal yardım başvurusu esnasında talep ettiği belgeler arasında yer almaktadır. İlgili belgelerin Bahçelievler Kaymakamlığı’na şahsen teslim edilmesi gerekmektedir. Gerçeğe aykırı beyan halinde yardım başvurusu kesinlikle reddilecektir.

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR

Bahçelievler Belediyesi tarafından sağlanan yardımlar bölge halkı tarafından bir hayli merak edilmektedir. Belediyenin bölge sakinlerine hangi konularda destek olduğunu öğrenmek isteyen pek çok kişi, arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır.

Bahçelievler Belediyesi ekonomik zorluklar içinde olan ve buna bağlı olarak da geçinemeyen vatandaşlara nakit desteği sağlamaktadır. Yanı sıra sağlık hizmetlerine ulaşma noktasında dara düşen vatandaşların da sağlık giderlerini karşılayan belediye yönetimi, gıda ve diğer temel ihtiyaçların karşılanması noktasında da son derece yardımcıdır.

Kış aylarında maddi imkansızlıklardan ötürü yakacağa erişemeyen ve bu neden ile de zor duruma düşen ilçe sakinlerine yakacak desteği veren Bahçelievler Belediyesi, ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin okula giden çocuklarına da eğitim malzemeleri, okul ücretleri ve diğer eğitim giderleri ile ilgili yardımcı olmaktadır.

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Bahçelievler Belediyesi’nin aktif olarak kullanmaya devam ettiği iletişim numarası, ‘444 0 311’ şeklindedir. Belediye hizmet binasının bulunduğu adres ise ‘Şirinevler Mahallesi Barbaros Caddesi No:9 Bahçelievler/ İstanbul’ şeklindedir.

Yukarıda paylaşmış olduğumuz Bahçelievler Belediyesi adres ve iletişim belgeleri aracılığı ile yardım başvurularına dair detaylı bilgi alınabilmektedir.