HaberTürk’den Ahmet Kıvanç, emekliliği gelen çalışanların emekli oldukları döneme göre emekli aylıklarında yaşayacakları kayıplara yönelik haberler yapmaya devam ediyor. Gazete okurundan gelen soruları cevaplandıran Kıvanç, emekli maaşları arasında yaşanacak kayıpların önüne geçilmesi konusunda Çalışma Bakanlığından edindiği önemli bir bilgiyi paylaştı.

Kıvanç, “Edindiğimiz bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dilekçe tarihine göre ortaya çıkan farkın giderilmesi için bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmanın nasıl sonuçlanacağını, ne tür bir çözüm getirileceğini henüz bilmiyoruz” dedi.

GÜNCELLEME KATSAYISINDA BİR DÜZENLEME YAPILIRSA KAYIPLARIN ÖNÜNE GEÇİLİR!

Emekli aylığındaki düşüşten, henüz emeklilik koşullarını yerine getirmemiş olup boşta veya çalışmaya devam ederek koşulları yerine getirmeyi bekleyen herkesi korumak için “2024 yılında güncelleme katsayısı 1,8616 olarak uygulanır” şeklinde bir düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Kıvanç, “Böyle bir düzenleme yapıldığında e-Devlet’te görünen emekli aylıkları ocak ayında düşmez. Boşta veya çalışmaya devam ederek emeklilik koşullarını yerine getirmeyi bekleyen herkes düşüşten korunmuş olur” dedi.

DÜZENLEME HERKESİ KAPSAMAZSA 2025 SONRASI EMEKLİ OLACAKLARIN AYLIKLARI DA DÜŞER!

Sosyal Güvenlik Uzmanı 2025 yılı için uyardı! İyileştirme zammı yapılmalı Sosyal Güvenlik Uzmanı 2025 yılı için uyardı! İyileştirme zammı yapılmalı

Buna karşılık sadece 2024 yılı itibarıyla emeklilik koşullarını yerine getirmiş olup emeklilik dilekçesini 2025 veya daha sonrasına erteleyenlere yönelik bir düzenleme yapılırsa, emekliliği henüz hak etmemiş kişilerin bundan yararlanamayacağının altını çizen Kıvanç, emekliliğe 2025 veya daha sonra hak kazanacak kişilerin emekli aylıklarının düşeceğini dile getirdi.