Kıdem tazminatında değişiklik yapılacak! Kıdem tazminatında değişiklik yapılacak!

Milyonlarca emekli vatandaş, emekli aylıklarına yapılacak zammı bekliyor... Diğer bir yandan ise, alınan zam oranının ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağından endişe duyuyor. SGK Uzmanı Ali Tezel, emekliliern dört gözle beklediği Ocak zammı için değerlendirmelerde bulundu.

Ali Tezel, Ocak ayında emeklilere yapılacak zammın yüzde 7 olarak belirlendiğini bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’den 13 bin 375 TL’ye yükselecek. Tezel, ayrıca asgari ücretin de yüzde 10,5 oranında artarak 18 bin 787 TL’ye çıkacağını belirtti. İşte herkesin konuştuğu ocak zammına ilişkinSosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel’in yorumu…

ARTIŞ EMEKLİLERE YETERLİ GELMEDİ

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73, memur emeklileri ise yüzde 19,31 oranında zam almıştı. Ancak bu artışlar, birçok emekli için yeterli bulunmadı. Özellikle 8 bin 23 TL'nin altında kök aylık alan emekliler, maaş artışından faydalanamadı. Emekliler, Ocak ayında yapılacak yeni zamla birlikte maaşlarının ne kadar artacağını merakla bekliyor. Hükümetin belirlediği yüzde 7'lik artış, emekliler için yeterli olacak mı, yoksa yeni tartışmalar mı başlayacak? Bu sorunun cevabı, Ocak ayında netleşecek.

TEZEL'İN AÇIKLADIĞI ZAM ORANI

Tezel'in açıklamaları, emekli vatandaşlar ve asgari ücretle çalışanlar için yeni bir zam döneminin habercisi oldu. Ali Tezel, “Ocak ayında tüm emekliye yüzde 7 zam gelecek. 2025 yılında asgari ücretliye ise yüzde 10,5 artış yapacaklar” dedi. Uzman ismin hesabına göre, en düşük emekli maaşı yüzde 7 zam ile 13 bin 375 TL’ye kadar çıkacakken, asgari ücretin alacağı yüzde 10,5 zam, 2024 yılı asgari ücretini 18 bin 787 TL’ye ulaştıracak.