İstanbul’un en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Esenler, son dönemlerde arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Esenler ilçe sınırları içerisinde yaşayan veyahut da Esenler’e taşınmak isteyen birçok kişi, yerel yönetimlerin güncel yardım programlarını sorgulamaya başladı.

Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ilçe halkı için geliştirilen yardım programları, bu yıl da aktif olarak hayata geçirilmeye devam ediliyor. İlçe sınırları içerisinde ikamet eden ayrıcalık vatandaşların fark edilmeleri ve o kişilerin yaşam standartlarının yükseltilebilmesi için çalışan Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü, yardımları organize etmek amacı ile çok çeşitli kuruluşlar ile iş birliği içerisinde hareket ediyor. Peki, Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün yardımlarından nasıl yararlanılabilir? İşte konuya ilişkin merak edilenler…

ESENLER BELEDİYESİ DAYANIŞMA VE İYİLEŞTİRME MERKEZİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sendika giriş engeli! İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sendika giriş engeli!

Hayırseverler tarafından yapılan yardımların Esenler sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara ulaştırılabilmesi amacı ile kurulmuş olan Esenler Dayanışma ve İyileştirme Merkezi (EDİM), EDİM Kart hizmeti sunmaktadır. Bu karttan şu ana kadar 3 bin 30 kişi yararlanmıştır.

EDİM Kart’a ailelerin ihtiyaç durumlarına ve çocuk sayılarına bağlı olarak aylık bazda kredi yüklemesi yapılır. Söz konusu kart aracılığı ile ihtiyaç sahibi aileler gıda ihtiyaçlarını merkezler üzerinden karşılayabilirler.

ESENLER BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ

Kendine uygun iş bulmak isteyen vatandaşlar için kurulmuş olan Esenler Kariyer Merkezi (ESKAM), şimdiye kadar 50 bin kişinin istihdam edilmesine aracılık etmiştir.

İş alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli insanların yetiştirilmesine rehberlik eden ESKAM, ayrıca işverenlerin ihtiyaç duydukları personellere daha kolay bir şekilde erişim sağlamalarına imkan tanıyor.

ESENLER BELEDİYESİ ÇORBA ÇEŞMELERİ PROJESİ

Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmiş olan Esenler Çorba Çeşmeleri Projesi (ESÇEP) kapsamında vatandaşlara 4 ayrı noktada çorba hizmeti sunuluyor.

Esenler Metro İstasyonu, Menderes Metro İstasyonu, Kazım Karabekir Mahallesi otoban kenarı ve Birlik Mahallesi Uludağ Caddesi konumlarında hizmet veren çorba çeşmeleri, hafta içi her sabah saat 06:00 itibari ile servise başlıyor.

Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden edinilen bilgilere göre söz konusu çorba çeşmeleri aracılığı ile her sene 121 bin 500 litre çorba ikram ediliyor. Proje kapsamında bugüne kadar toplamda 4 milyon bardak çorba tüketildiği biliniyor.

ESENLER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI

Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmiş olan yardım projelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların, ihtiyaç sahibi olmaları gerekmektedir. Yoksulluk durumunu belgeler ile ispat edebilen tüm vatandaşlar, belediye yönetiminin nakdi ve ayni yardım programlarından yararlanabilmektelerdir.

ESENLER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün kontrolünde olan yardım programlarına erişmek isteyen vatandaşların belediye hizmet binasına şahsen gitmeleri gerekmektedir. Ayrıca Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne telefon üzerinden ulaşıp güncel yardım programlarına dair bilgi almak da mümkündür.

ESENLER BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Özcan Hamza’nın müdürlüğünde faaliyet gösteren Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün aktif olarak kullandığı iletişim numarası, ‘444 00 73’ şeklindedir. Birimin açık adresi ise ‘Nenehatun Mahallesi Çinçindere Caddesi No: 181’ şeklinde paylaşılmıştır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz iletişim kanalları aracılığı ile Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü’ne ulaşmak ve müdürlüğün güncel yardım programlarına ilişkin ayrıntılı bilgi almak mümkündür.