Dr. Mithat Bülent Özmen’in başkanlığında hizmet vermeyi sürdüren Eyüpsultan Belediyesi, son dönemlerde arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Ağırlaşan hayat şartlarına karşı direnecek mali güçte olmayan pek çok kişi, Eyüpsultan Belediyesi’nin sosyal yardım modellerini sorgulamaya başladı.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarına hizmet vermeye devam eden Eyüpsultan Belediyesi, bu kapsamda ilçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ve dezavantajlı gruplarda yer alan diğer vatandaşlara yardım eli uzatmaktadır. Peki, Eyüpsultan Belediyesi’nin sosyal yardımlarından kimler, nasıl yararlanabilir? İşte konuya dair ayrıntılar…

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLARI

Eyüpsultan ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar, belediye yönteminin güncel hizmetlerini yakından takip edilmektedir. Oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olan ilçe için sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde temizlikten veterinerlik işlerine kadar çok çeşitli kategoriler altında hizmetler geliştiren belediye yönetimi, ayrıca ilgili şartları sağlayan vatandaşlara ayni ve nakdi yardımlarda da bulunmaktadır.

Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların yararlanabilmeleri adına çok çeşitli kategoriler altında yardım modelleri geliştirmiştir. Söz konusu yardım modellerinden yalnızca ilgili şartları sağlayan vatandaşlar yararlanabilmektelerdir.

Eyüpsultan Belediyesi’nin sosyal yardım modelleri arasında; eğitim yardımı, gıda yardımı, erzak paketi, nakit yardımı ve daha pek çok yardım türü bulunmaktadır. Ayrıca engelliler ve yaşlılar için de çeşitli yardım modelleri geliştirmiş olan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, telefon üzerinden söz konusu yardım modellerine ilişkin bilgi vermektedir.

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Eyüpsultan Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün söz konusu yardım modellerinden kimlerin, hangi şartlar çerçevesinde yararlanabilecekleri merak edilmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarının yanı sıra belediyenin imkanlarından da yararlanmak isteyen pek çok kişi arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır.

Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan yardım modellerine yalnızca ihtiyaç sahipleri başvuru yapabilmektelerdir. Söz konusu muhtaçlık durumunu belgeler ile ispat edebilen vatandaşlar, müdürlüğün yardım modellerine yönelik başvuru oluşturabilmektelerdir. Engelli vatandaşların kendileri için geliştirilmiş olan yardım modellerinden yararlanabilmeleri için ise engelli raporlarını ilgili birime ibraz etmeleri gerekmektedir.

Eyüpsultan Belediyesi’nin sosyal yardımlarından yararlanmak isteyen vatandaşların İstanbul sınırların ikamet ediyor olmaları yeterli değildir. Başvuru sahiplerinin ikamet adreslerinin mutlaka Eyüpsultan’da olması gerekmektedir.

Hem işten atıldılar hem paralarını alamadılar! Hem işten atıldılar hem paralarını alamadılar!

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Eyüpsultan Belediyesi’nin ilgili birimi tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerine nereden ve nasıl başvuru yapılabileceği de birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Vatandaşlar, söz konusu yardım modellerinin başvuru detaylarına ulaşabilmek adına arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktalardır.

Eyüpsultan Belediyesi’nin yönetimi dahilinde olan bölgede ikamet eden vatandaşlar Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne şahsen ulaşarak mevcut yardım modellerine yönelik bilgi edinebilirler. Yanı sıra müdürlüğe şahsen giderek de yardım modellerine yönelik başvuru oluşturmak mümkündür.

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Eyüpsultan Belediyesi’nin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü aracılığı ile başvurulara açmış olduğu yardım modelleri ile ilgili telefon üzerinden bilgi edinilmesi mümkündür. Belediyenin aktif olarak kullandığı iletişim numarası ‘444 30 00’, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün iletişim numarası ise ‘0212 440 04 16’ şeklindedir.

Eyüpsultan Belediyesi’ne şahsen yardım başvurusunda bulunmak isteyen kişiler için paylaşılmış olan yeni hizmet binası adresi, ‘Nişancı Mahallesi Eyüpsultan Bulvarı No: 72 Eyüpsultan/ İstanbul’