İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Fatih, son dönemlerde arama motorlarına sık sık konu olmaktadır. Fatih Belediyesi’nin yönetiminde olan bölgelerde yaşayan pek çok vatandaş, yerel yönetimlerin güncel sosyal yardım modellerini öğrenmek üzere sorgulamalarda bulunmaktadır.

Fatih Belediyesi ilçe sınırları içerisinde yaşayan binlerce vatandaşa ihtiyaç duydukları birçok alanda destek olmaktadır. Belediye yönetimi ilgili yardım modellerinden yararlanmak isteyen kişilerin başvurularını aktif olarak kabul etmeye devam etmektedir.

FATİH BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLARI NELERDİR?

Fatih Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan ve ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşlara çok çeşitli kategoriler altında destek vermektedir.

Fatih Belediyesi’nin aktif olarak devam eden bazı yardım modelleri ve o yardım modellerinin içerikleri kısaca şu şekilde özetlenebilir:

  • Erzak yardımı: İlçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara düzenli olarak erzak yardımı yapılmaktadır.
  • Çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği: Glutensiz besinler ile beslenmek durumunda olan çölyak hastalarına, düzenli olarak glutensiz gıda desteği verilmektedir.
  • Kömür yardımı: İlçe sınırları içerisinde yaşayıp yakacak sorunundan mustarip olan vatandaşlara komisyon kararı ile kış aylarında ve hane başına olacak şekilde kömür yardımı yapılmaktadır.
  • Engelsiz Yaşam ve İş Atölyesi: Engelli bireylerin sosyal hayata adapte olabilmelerini sağlamak amacı ile haftanın 6 günü; takı tasarımı, kuyumculuk, dekoratif ahşap süsleme, boyama ve nikah şekeri yapımı dallarında eğitim verilmektedir. Söz konusu atölyeden 14 ila 40 yaş aralığında vatandaşlar katılabilmektelerdir.
  • Giyim yardımı (Butik Fatih): ‘Butik Fatih’ ismi ile yürütülen giyim yardımı projesi kapsamında 4- 13 yaş aralığında çocuklar ile 65 yaş üstü yetişkinler, şehit yakınları, gaziler ve engellilere giysi yardımı yapılmaktadır.
  • Sıcak yemek: İlçe sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara her gün düzenli olarak sıcak yemek desteği verilmektedir.
  • Et yardımı: Vatandaşlar tarafından yapılan bağışlar neticesinde ilçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere senede bir kez olacak şekilde et desteği verilmektedir.
  • Cenaze hizmetleri: Yakınları vefat eden ihtiyaç sahiplerine ikram desteği verilmektedir.
  • Sünnet hizmeti: Her sene yaz aylarında sünnet kıyafeti desteği ile birlikte toplu sünnet hizmeti sunulmaktadır. Çocuklar hizmet dahilinde hastane ortamında sünnet edilmektelerdir.

FATİH BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Birçok başlık altında ihtiyaç sahiplerine, engellilere, çocuklara ve yaşlılara desteklerde bulunan Fatih Belediyesi’nin sosyal yardım modellerinden hangi kriterler çerçevesinde yararlanılabileceği merak edilmektedir.

Fatih Belediyesi’nin ilgili birimi tarafından düzenlenmiş olan yardım modellerine başvuruda bulunmak isteyen kişilerin mutlaka Fatih ilçe sınırları içerisinde ikamet ediyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca vatandaşların ihtiyaç sahibi olduklarını muhtardan aldıkları durum belgesi ile ispat etmeleri de gerekmektedir. Son olarak ilgili yardım modellerinden engelli vatandaşlar yararlanmak istiyorlar ise de durumlarını belirten sağlık kurulu raporunun ibraz edilmesi istenilmektedir.

FATİH BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Fatih Belediyesi’nin cenaze hizmetlerinden gıda hizmetlerine kadar pek çok başlık altında duyurmuş olduğu sosyal yardım modellerine online veyahut da şahsi olarak başvuru yapılabilmektedir. Online başvurular belediyenin resmi web sitesi üzerinden şahsi başvurular ise belediyenin hizmet binası aracılığı ile kabul edilmektedir.

Belediye çalışanları CHP İl Başkanlığına yürüyecek! Belediye çalışanları CHP İl Başkanlığına yürüyecek!

FATİH BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Hafta içi her gün saat 08:30 ila saat 17:00 aralığında vatandaşlara hizmet veren fatih Belediyesi’nin aktif olarak kullanmaya devam ettiği iletişim numarası, ‘0212 453 14 53’ şeklindedir. Belediyenin hizmet binası ise ‘Akşemsettin Mahallesi Adnan Menderes Vatan Bulvarı No: 54 Fatih/ İstanbul’ şeklindedir.