Sosyal bir devlet olmanın yükümlülüklerini yerine getirerek milyonlarca kişiye yardım eli uzatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son dönemlerde daha önce hiç olmadığı kadar yakından takip edilmeye başlandı.

Zorlu ekonomik şartlar sebebi ile gelirlerini kontrol etmekte güçlük çeken, en temel ihtiyaçlarından dahi mahrum kalma noktasına gelen milyonlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan destek alabilmenin yollarını araştırmaya başladı.

Fahri asistanlık borçlanması nedir? Doktorlar emeklilik tarihini erkene çekebilir! Fahri asistanlık borçlanması nedir? Doktorlar emeklilik tarihini erkene çekebilir!

Dezavantajlı olarak değerlendirilen gruplar için onlarca farklı başlık altında hem de nakdi hem de ayni yardım programları düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak yalnızca kadınları ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Söz konusu yardım programından yararlanmak isteyen kadınların bazı şartları sağlamaları gerektiğini belirten bakanlık, yardım modeline ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Yardım 2

2 AYDA BİR 2000 TL’LİK ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay olduğu gibi bu ay da hak sahiplerine nakdi ve ayni yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Sağlıktan eğitime kadar pek çok alanda ihtiyaç sahiplerinin yardımlarına koşan bakanlık, son olarak kadınlar için de özel olarak bir model geliştirdiğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre hanesinde sosyal güvencesi olan birey bulunmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilen kadınlar, yardım programından yararlanabilecekler. Ayrıca o kadınlarda resmi nikahlı eşlerini kaybetmiş olma şartı da aranacak. Bu şartları sağlayan tüm kadınlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 ayda bir olacak şekilde 2 bin TL’lik ödeme yapılacak.

EŞLERİ VEFAT ETMİŞ OLAN KADINLAR BAKANLIKTAN NASIL DESTEK ALIR?

Son resmi nikahlı eşlerini kaybetmiş ihtiyaç sahibi kadınlar Sosyal Hizmet İl/ İlçe Müdürlüklerine kimlik belgeleri ile giderek ‘Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenlik Nakit Yardım Programı’ başlıklı destek programına başvuruda bulunabilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuruyu kısa bir sürede değerlendirecek olup olumlu olan dosyalar dahilinde ilgili kişilere PTT aracılığı ile ödemelerini ulaştıracaktır.