İzmir'de memurlar ağız bantlı eylem yaptı! İzmir'de memurlar ağız bantlı eylem yaptı!

İstanbul ilinin gelişimini sürdüren ilçeleri arasında yer alan Kartal, son dönemlerde arama motorlarına sık sık konu olmaktadır. Kartal ilçe sınırları içerisinde yaşayan veyahut da yakın zaman içerisinde ilçeye taşınmayı planlayan pek çok kişi, yerel yönetimin güncel desteklerini merak etmektedir.

Kartal Belediyesi ilgili birimi aracılığı ile vatandaşlara çok çeşitli konularda destek olmaktadır. Peki, Kartal Belediyesi’nin sosyal yardımlarından kimler, nasıl yararlanabilir? İşte ayrıntılar…

KARTAL BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLERİ

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Sayıştay Başkanlığı’nın görülü alınmak sureti ile onaylanmış olan yönetmelik gereğince sosyal yardımlardan yararlanılabilmektedir.

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ihtiyaç sahiplerine belirli kriterler çerçevesinde nakit desteği sağlamaktadır. Yanı sıra askerlik görevini yapmakta olan kişilerin yoksul ailelerine de düzenli olarak nakit desteği verilmektedir.

İhtiyaç sahipleri Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ‘Gönül Çarşısı Projesi’ kapsamında eşya talebinde de bulunabilmektedir. Yanı sıra hasta nakilleri için araç desteği de veren Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bu destekten yararlanmak isteyen kişilerin nakilden 2 gün önce talep oluşturmalarını istemektedir.

Hasta bezi, manuel tekerlekli sandalye, akülü tekerlekli sandalye, hastane yatağı, evde kuaför hizmeti gibi sosyal yardım modelleri de bulunan Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocuklarına da eğitim desteğinde bulunmaktadır.

İhtiyaç sahiplerine düzenli olarak erzak desteğinde bulunan Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yemek yapacak durumda olmayan, yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç olan 65 yaş üstü vatandaşlara da günde iki öğün olacak şekilde sıcak yemek desteği sağlamaktadır. İlgili aşevi aracılığı ile yakınları vefat eden vatandaşlar için taziye evlerine pide ve ayran gönderimi de gerçekleştirilmektedir.

Son olarak Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için sünnet desteği verdiği de bilinmektedir.

KARTAL BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmiş olan sosyal yardım modellerinden kimlerin yararlanabileceği merak edilmektedir.

Öncelikle Kartal Belediyesi İstanbul sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara değil, sorumluluğu dahilinde olan Kartal ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara sosyal yardım hizmeti sunmaktadır. Bu kapsamda ikametgahları ilçe sınırları içerisinde bulunan ve ihtiyaç sahibi olduklarını yoksulluk belgesi vb. belgeler ile kanıtlayabilen herkes, yerel yönetimden destek talep edebilmektedir. Yanı sıra engelli vatandaşlar sağlık raporlarını ibraz etmeleri halinde belediyeden akülü tekerlekli sandalye, vb. taleplerde bulunabilmektelerdir.

KARTAL BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Kartal Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nden yardım talep etmek isteyen pek çok kişi, yardım başvurularının nereden ve nasıl oluşturulabileceğini merak etmektedir.

Kartal Belediyesi aktif olarak kullandığı iletişim numarası ve WhatsApp Hattı üzerinden yardım başvurularını kabul etmektedir. Yanı sıra belediye hizmet binasında bulunan birime giderek de şahsen yardım başvurusunda bulunmak mümkündür.

KARTAL BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kartal Belediyesi’nin çok çeşitli kategoriler altında duyurmuş olduğu sosyal yardım modellerinden faydalanmak isteyen vatandaşların, ilgili yardım için başvuru oluşturmaları gerekmektedir. Başvurular hizmet binasına giderek şahsen veyahut da telefon üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Kartal Belediyesi’nin açık adresi, ‘Yukarı Mahalle, Belediye Caddesi No: 6 Kartal/ İstanbul’ olarak paylaşılmıştır. Belediyenin aktif olarak kullandığı iletişim numarası ise ‘444 45 78’ şeklindedir. Ayrıca belediye yetkililerine, ‘0532 136 90 90’ numaralı WhatsApp Hattı üzerinden de ulaşım