Sağlık ve Sosyal Hizmetler

Önder Kahveci: Ek ödemelerde çalışanların talepleri hayata geçirilmeli

Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kahveci, "Ek ödemelerde çalışanların talepleri hayata geçmeli" dedi.

Abone Ol

Türk Sağlık-Sen olarak taban, teşvik ve destek ödemelerinin bozulması, sistem adil bir hale getirilmesi adına çalışmaların devam ettiğini duyuran Kahveci, "Sağlık Çalışanlarının Ek Ödemelerle ilgili temel kırılgan katsayıların yükseltilmesi, çalışanın emeğinin üzerinden yapılan cezalandırmaların ve kesintilerin sonlandırılması ile adaletli bir şekilde çalışanın performansının sağlanmasıdır. Türk Sağlık-Sen olarak taban, teşvik ve destek ödemelerinin bozulması, sistem adil bir hale getirilmesi adına tüm platformlarda girişimlerimiz sürte edilmiş olup, çalışanlarla ilgili onun mağduriyette mahkemelere taşınmıştır. Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili yüksek yargının verdiği kararlarda bu mesellerde haklılığımızı ortaya koyuyor. Ancak son düzenlemelik değişikliği de dahil olmak üzere ek ödemelerde beklentilerin belirtilmemesi alan düzenlemelerinin sistemi mevcut genişlemeyi kaldırma çabası çalışanları hayal kırıklığına uğratmıştır" dedi.

Çalışanın dayanıklılığının arka plana itilmemesi için acil çözüm üretilmesi gerektiğini ifade eden Kahveci, "Yeni dönemdeki çalışanların olduğu vurgulanırken, düzenlemelik değişikliklerinin bu amaca hizmet etme hakkını verir. Çalışanın dayanıklının geri plana itilmemesi için acil çözüm bulunmalıdır. Sistemdeki aksaklıklar herkesin malumudur. Yeniden mahkeme kararları ve iptaller beklemeye lüzum yoktur. Sorunların ertelenmesi çözülmüş olup henüz tarih yazılmamıştır. Sosyal taraflarla görüşlerek taban ve teşvik ödemelerinin yükselmesi, katsayıların yükseltilmesi, çalışanların emeğinin üzerinden cezalandırmaların sonlandırılmasından başlamak üzere sağlık çalışanlarının haklarını teslimi ve muafiyetlerine çözüm çalıştırılması için çalıştırılması geçilmelidir. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını vermek adına çalışmaya başlamalı ve bu konuda temel artışları içeren düzenlemeleri canlı geçireceğini ilan eder. Tebrikler, alkışlar ve sözlerden sonra artık sıranın çalışanın gidişatını karşılamaya geldiğinde bir kez daha ısrarla vurguluyor bu yöntemlerin savaşlarını talep ediyor, sağlık çalışanlarının istemektan ziyade artık ekonomilerine yönelik katkıları görmek için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.