Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan ilaçlar birçok kişi tarafından merak edilir. Sağlık hizmetleri kapsamında kamu kurumundan destek alarak tedavilerini yönetmeyi amaçlayan birçok kişi, özellikle ‘Priligy’ isimli ilacın SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığını merak etmektedir.

Bu yazımızda birçok kişi tarafından araştırılan Priligy’e ve ilacın SGK tarafından karşılanıp karşılamadığına dair bilgilendirmelerde bulunduk.

Priligy Sgk 2

PRILIGY’NİN ETKİN MADDESİ NEDİR?

Priligy, ağız yolu ile alınan tablet formunda bir ilaçtır. Bu ilacın etkin maddesi dapoksetin hidroklorürdür. Her bir tabletin içerisinde 60 mg kadar bu maddeden bulunmaktadır.

Yenidoğan çetesiyle ilgili SGK'lı hastaneler incelenme altında Yenidoğan çetesiyle ilgili SGK'lı hastaneler incelenme altında

Priligy’nin yardımcı maddeleri arasında; sığır kaynaklı laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, kolloidal anhidroz silika, kroskarmelloz sodyum, magnezyum stearat, titayum dioksit, hipromelloz, sarı demir oksit, siyah demir oksit ve triasetin bulunmaktadır.

PRILIGY NEDİR VE NİÇİN KULLANILIR?

Konveks ve yuvarlak formda bir tablet olan Priligy, hayvansal kaynaklı laktoz monohidrat içermektedir. 18- 64 yaş aralığında olan yetişkin erkeklerin partnerleri ile cinsel ilişkilerini etkileyen ve oldukça sık görülen prematür ejakülasyon yani erken boşalma sorunu için kullanılan bu ilaç, ‘Seçici serotonin geri alım inhibitörü’ başlıklı ürolojik ilaçlar grubuna dahildir.

Priligy kullanımı boşalma süresinin uzamasına ve buna bağlı olarak da boşalma durumunun kontrol edilebilmesine yardımcı olur. Bu özelliği ile Priligy’nin erkeklerin ruh sağlıkları açısından da olumlu sonuçlar doğurduğunu söylemek mümkündür.

PRILIGY KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Priligy son derece güçlü bir ilaçtır. Bu neden ile bu ilacın mutlaka hekim kontrolünde kullanılması gerekmektedir. İlacın etkin maddesine veyahut da yardımcı maddelerinden herhangi birine karşı bir alerji durumu söz konusu ise ilacın kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Priligy kullanımının tavsiye edilmediği diğer durumlar ise şu şekilde özetlenebilir:

  • Kalp yetmezliği ya da ritim bozuklukları durumlarında,
  • Geçmiş dönemlerde bayılmalar yaşandıysa,
  • ‘Mani’ olarak adlandırılan hastalıklardan biri varsa (bu hastalıkların belirtileri arasında; aşırı coşku, berrak düşünememe ve huzursuzluk gibi durumlar yer alır).

Kişi farklı ilaçlar kullanıyor ise de Priligy kullanımına dikkat edilmelidir. Depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar, uyku bozukları için kullanılan ilaçlar, şiddetli ağrılar için kullanılan ilaçlar ve migren tedavisinde kullanılan ilaçlar, Priligy ile birlikte alınmamalılardır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz ilaçlardan birini ya da birkaçını kullanan kişilerin Priligy kullanmaya başlamadan önce o ilaçları bırakmaları gerekir. Ayrıca Priligy kullandıktan sonra o ilaç gruplarından birini ya da birkaçını kullanmak isteyen kişilerin de en az 1 haftalık bir araya ihtiyaçları vardır.

PRILIGY NASIL KULLANILIR?

Priligy kullanımında en önemli nokta doktor tavsiyesidir. Bir uzmanın tavsiyesi olmadan bu ilacın kullanılması kişinin sağlığı açısından tehlikeli olabilir.

Eğer doktor aksini belirtmediyse Priligy’nin olağan dozu 30 mg’dır. Doktorun ihtiyaç duyması halinde bu doz 60 mg’a kadar yükseltilebilir.

Priligy, cinsel aktiviteden 1 ila 3 saat kadar önce kullanılmalıdır. 24 saat içerisinde 1 kereden fazla Priligy kullanmak doğru değildir. Ayrıca 18 yaşından küçük olanlar ile 65 yaşından büyük olanların bu ilacı kullanmaları tavsiye edilmemektedir. İlaç, en az 6 doz olacak şekilde belirtilmiş olan kullanım şekline göre uygulanmalıdır. Tedavinin sonrasında devam edip etmeyeceğine hekim karar verecektir.

PRILIGY SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN KARŞILANIYOR MU?

Priligy erkeklerde sık görülen erken boşalma sorununun tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bu ilacın SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığı ise birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun son ödeme listesinden edinilen bilgilere göre Priligy, kamu kurumu tarafından karşılanmamaktadır.