Pek çok kurum ve kuruluşun sosyal devlet anlayışı kapsamında vatandaşlara destek verdikleri bilinmektedir. Başta Aile ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere birçok devlet kurumu, ihtiyaç sahiplerine, engellilere, öğrencilere ve yaşlılara yönelik yardım modelleri geliştirmektedir.

İzmir'de memurlar ağız bantlı eylem yaptı! İzmir'de memurlar ağız bantlı eylem yaptı!

Vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirenler arasında yerel yönetimler de bulunmaktadır. Bu kapsamda ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların hayat kalitelerini artırmak amacı ile çok çeşitli kategoriler altında yardım hizmeti sunan kurumlardan biri de Sancaktepe Belediyesi’dir.

2024 yılında da sosyal belediyecilik anlayışını sürdüren Sancaktepe Belediyesi, hayata geçirmiş olduğu yardım projelerine dair bilgilendirmelerde bulunmuştur. Peki, Sancaktepe Belediyesi’nin yardımlarından kimler, nasıl faydalanabilir? İşte detaylar…

SANCAKTEPE BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE YARDIM İŞLERİ 2024

Sancaktepe Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar için ilgili müdürlüğü aracılığı ile birçok yardım modeli ve hizmet geliştirmiştir. Belediyenin resmi web sitesi üzerinden duyurulan sosyal hizmet ve yardım işleri ise şu şekildedir:

  • Sosyal inceleme: İhtiyaç sahibi ailelerin evleri ziyaret edilip vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda sıfır veyahut da ikinci el eşya teslimi gerçekleştirilmektedir.
  • Sevgi mağazası: Hayırsever vatandaşların bağışları sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara giyim desteği verilmektedir.
  • Yardım masası: İhtiyaç sahiplerinin problemlerine yönelik çözümler üretilmektedir.
  • Aşevi: Saat 10:00 ila saat 13:00 aralığında 2 öğünlük 4 çeşit yemek teslimatı gerçekleştirilmektedir.
  • Taziye hizmeti: Yakınlarını kaybeden vatandaşlara taziye yemeği, otobüs ve okuma desteği verilmektedir.
  • Ambulans ve hasta nakil hizmetleri: Engelli, yaşlı veya yatalak hastalara nakil hizmeti verilmektedir.
  • Evde kişisel bakım hizmeti: Yaşlılık veyahut da hastalık sebebi ile evden çıkamayan vatandaşlara kuaför desteği verilmektedir.
  • Gıda bankası: İhtiyaç sahiplerine düzenli aralıklar ile erzak desteği verilmektedir.
  • Evde bakım hizmeti: Yaşlılık veyahut da hastalık sebebi ile tıbbi bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlara kişisel bakım da dahil olmak üzere sağlık hizmeti verilmektedir.

SANCAKTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sancaktepe Belediyesi’nin birçok kategori altında duyurmuş olduğu sosyal yardım modellerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, söz konusu destek modellerine hangi kriterler çerçevesinde başvuru yapabileceklerini merak etmektelerdir.

Sancaktepe Belediyesi’nin ilgili birimi tarafından düzenlenmiş ve hayata geçirilmiş olan yardım modelleri; engellileri, 65 yaş üstü yaşlıları, kronik hastaları ve ihtiyaç sahiplerini kapsamaktadır. Belediye yetkilileri bu gruplarda yer alan vatandaşların yardım başvurularını tek tek değerlendirmekte ve ihtiyaç halinde vatandaşların evleri ekipler tarafından ziyaret edilmektedir. Ziyaret kapsamında tutulan raporda kişinin yardıma muhtaç olduğunun belirtilmiş olması halinde ilgili destek kısa süre içerisinde vatandaşa ulaştırılmaktadır.

SANCAKTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Sancaktepe Belediyesi’nin sosyal yardım işlerinden sorumlu olan birimi tarafından geliştirilmiş olan destek modellerine, belediyenin yardım masaları aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. Yanı sıra belediyenin iletişim numarası ve hizmet binası aracılığı ile de ilgili yardım modellerine yönelik bilgi alınabilmektedir.

SANCAKTEPE BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Sancaktepe Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirmiş olduğu yardım projelerinden faydalanmak isteyen pek çok kişi, belediyenin adres ve iletişim bilgilerine ihtiyaç duymaktadır. Vatandaşlar ilgili bilgilere ulaşabilmek amacı ile arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktalardır.

Sancaktepe Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre belediyenin aktif olarak kullanmaya devam ettiği iletişim numarası, ‘0216 311 11 11’ şeklindedir. Belediyenin açık adresi ise, ‘Abdurrahmangazi Mahallesi Enderun Caddesi No: Sancaktepe/ İstanbul’ şeklinde kayda geçmiştir.