Diş hekimliği alanında en çok ilgi gören uygulamalar arasında yer alan implant, son dönemlerde arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır. Hem sağlık hem de fiziksel açıdan implant uygulamasına şans vermek isteyen pek çok kişi söz konusu tedavi yöntemine yönelik araştırmalarda bulunmaktadır.

Son dönemlerin en modern tedavi yöntemleri arasında yer alan implant ile ilgili en çok merak edilen konu başlıklarından biri de söz konusu uygulamanın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığıdır. İşte implant uygulamasına dair merak edilen tüm detaylar…

Sgk Implant 2

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İMPLANT MASRAFLARINI KARŞILAR MI?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun implant tedavisini karşılayabilmesi için diş tedavisinin kurum ile anlaşmalı olan sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılması gerekmektedir. Devlet hastaneler ve diş hekimliği fakülteleri, SGK’nın destek verdiği kurumlar arasında yer almaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigortalı kişinin implant masraflarını karşılayabilmesi için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Kist ve tümörlere bağlı olarak kemiklerde gelişen aşırı doku kaybı, üst ve alt çenede tek taraflı dişsizlik durumu, diş eksikliği, dudak ve damak yarığına bağlı olarak gelişen durumlar, diş ve kemik doku defektlerinin görüldüğü haller, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun implant tedavisini karşıladığı haller arasında yer almaktadır.

Özetlemek gerekir ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nun implant tedavisinin masraflarını karşılayabilmesi için diş hekiminin ‘zorunlu’ gördüğü hallerin gelişmiş olması gerekmektedir.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU HANDİ DİŞ TEDAVİLERİNİ KARŞILAMAZ?

Sosyal Güvenlik Kurumu ‘lüks’ statüsüne girmeyen tüm tedavilerin masraflarını üstlenmektedir. Ancak dişlerin görünüm açısından ‘daha iyi’ olmaları için yaptırılmak istenilen ve diş hekimi tarafından da zorunlu görülmeyen uygulamalar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sorumluluğunda değildir.

Glikoz sensörlerinin SGK kapsamına alınması gündemde! Glikoz sensörlerinin SGK kapsamına alınması gündemde!

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İMPLANT TEDAVİSİ İÇİN NE KADARLIK BİR ÖDEME YAPAR?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun desteği ile implant tedavisine başlamak isteyen birçok kişi kurumun bu tedavi için ne kadarlık bir ödeme yaptığını merak etmektedir.

3713 sayılı Kanun kapsamında maaş alan 5434 satılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu 56’ncı maddesi veyahut da 2330 sayılı Kanun’un 2’nci maddesi kapsamda gelir elde edenler; 3713 satılı Kanun kapsamına girmeyen ancak bir başkasının yardımı olmadan yaşam fonksiyonlarını yerine getiremeyenler için tüm implant bedelleri karşılanmaktadır. İmplant başında faturalandıracak olan üst sınır, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenecektir.

ENGELLİ BİREYLERDE İMPLANT TEDAVİSİ VE SGK DESTEĞİ

En az yüzde 40 oranında iş gücü kaybının olduğunu ispatlayan engelli vatandaşlar, özel sağlık merkezlerinde yürütülecek olan implant tedavileri için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan destek alabilirler. Bu destek için hastaların Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren; ağız ve diş sağlığı merkezleri, ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri, ağız ve diş sağlığı hastaneleri veyahut da üniversite diş hekimliği fakültelerinden rapor düzenlenmesi adına randevu almaları gerekmektedir. Söz konusu raporda en az 3 diş hekiminin imzası bulunmalıdır. Engelli bireyler raporlarını ibraz ederek özel sağlık kurum ve kuruluşlarından hizmet alabilmektelerdir.

REŞİT OLMAYAN KİŞİLERİN TEDAVİLERİNDE SGK DESTEĞİ

18 yaşından büyük olan bireylerin implant tedavileri için belirli şartların sağlanmasını isteyen Sosyal Güvenlik Kurumu, reşit olmayan bireylerin ortodontik tedavi masraflarının tamamını karşılamaktadır. Ancak bu destekten yararlanılabilmesi için 18 yaş altı bireylerin tıpkı engelli bireylerde olduğu gibi ilgili hastanelere rapor için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Sağlık raporunun düzenlenmesi halinde Sosyal Güvenlik Kurumu desteği tanımlanacaktır.