Çalışma hayatı kapsamında ya da çalışma hayatı olmadan dışarıdan Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenen primler, kişinin emeklilik dönemine katkı sunmaktadır. Yanı sıra sağlık hizmetlerinden yararlanılmasına da aracılık eden bu ödemeler ilaç alımlarının SGK desteği ile gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalılar ve emekliler için önem arz eden ödeme listelerini belirli dönemlerde güncellemektedir. Söz konusu listelerde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan tıbbi cihazların ve ilaçların isimleri yer almaktadır. Bu kapsamda son dönemlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödeme listesinde olup olmadığı merak edilen ilaçlardan biri de Verrutol olarak karşımıza çıkmaktadır.

Verrutol, hekimlerin kontrolünde kullanılması gereken etkili bir ilaçtır. Belirli bir şikayetin ortadan kalkması amacı ile kullanılması gereken Verrutol, birçok kişi tarafından araştırılan ilaçlar arasındadır. Peki, Verrutol tam olarak nedir, nasıl kullanılır? Verrutol kullanımı hangi hastalığa iyi gelir? İşte Verrutol’e dair merak edilenler…

Verrutol Sgk

VERRUTOL NEDİR, NE İÇİN KULLANILIR?

Sıvı formda ve lokal olarak uygulanan bir ilaç olan Verrutol, el ve ayaklarda gelişen siğillerin tedavisinde kullanılmaktadır. Birçok kişi Verrutol’ün genital bölgede meydana gelen siğillerin tedavilerinde de kullanılabileceğini düşünse de bu tamamen yanlıştır. Genital bölgenin yapısı Verrutol kullanımına uygun değildir. Bu sebep ile bu ilacın yalnızca hekimlerin tavsiye ettikleri bölgeler üzerinde kullanılması gerekir.

Halk arasında ‘kezzap’ adı verilen salisilik asit içeren Verrutol’ün içeriğinde ayrıca ‘5- flourasil’ isimli sitostatik bir madde de bulunmaktadır. İlaçta bulunan bu maddeler genital bölge için son derece zararlıdır. Erkek veyahut da kadın fark etmeksizin genital bölgesinde siğil olan hiçbir hastanın Verrutol’ü ilgili bölgeye uygulamaması gerekmektedir.

VERRUTOL’ÜN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Bakan Işıkhan’a Bağ-Kur’lulara verilen 7200 sözü hatırlatıldı! Bakan Işıkhan’a Bağ-Kur’lulara verilen 7200 sözü hatırlatıldı!

Yalnızca el ve ayak üzerinde bulunan siğillerin tedavileri için kullanılması gereken Verrutol’de her ilaçta olduğu gibi birtakım yan etkiler bulunmaktadır. İlaç uygulaması esnasında normal deri ile temasın olması halinde ilgili bölgede kaşıntı, yanma ve iltihap gibi istenmeyen durumlar gelişebilir Ek olarak deriye temas eden Verrutol neticesinde deri gerilebilir ve soyulabilir. Bunun dışında Verrutol’ün herhangi bir yan etkisinden bahsetmek mümkün değildir.

VERRUTOL NASIL KULLANILIR?

Verrutol, yalnızca siğilin üzerine uygulanmalıdır. Hekimin aksini söylememesi halinde Verrutol kullanımı günde iki ya da üç kez olmalıdır. İnce bir tabaka halinde sürülmesi gereken Verrutol’de bu uygulama için bir çubuk bulunmaktadır. Çubuğa zarar gelmesi halinde ilacın kürdan gibi ince yapılı bir ürün ile uygulanması da mümkündür.

Günde birkaç kez uygulanması gereken Verrutol, her uygulamadan önce ilgili bölgeden kaldırılmalıdır. Aksi takdirde bir önceki uygulamadan kalan tabaka sebebi ile ilaç siğiller ile temas edemeyecek ve dolayısı ile tedavi başarılı bir şekilde sonuçlanamayacaktır.

VERRUTOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN KARŞILANIYOR MU?

Verrutol, siğil tedavisinde oldukça işe yarayan bir ilaçtır. Ancak ilacın, tüm ilaçlarda olduğu gibi hekim tavsiyesi ile kullanılması son derece önemlidir.

Verrutol ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığı ile ilgilidir. Siğillerden mustarip olan birçok kişi bu ilacı kamu kurumunun desteği ile satın alıp alamayacağını merak etmektedir.

Verrutol, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel ödeme listesinde bulunmamaktadır. Yani ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu’nun katkısı olmadan, kişinin kendisi tarafından alınmalıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmıyor olmasına rağmen reçetesiz olarak satın alınamayan Verrutol’ün güncel fiyatı, 129,39 TL’dir.