Sosyal hizmet politikalarının hedefleri doğrultusunda ilgili gruplara çok çeşitli açılardan destek veren Beylikdüzü Belediyesi, her sene olduğu gibi bu sene de ilgili şartları sağlayan vatandaşlara nakdi ve ayni yardımlarda bulunmaya devam etmektedir.

İzmir'de memurlar ağız bantlı eylem yaptı! İzmir'de memurlar ağız bantlı eylem yaptı!

Beylikdüzü ilçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine, yaşlılara ve engelli vatandaşlara ihtiyaç duydukları her alanda yardım eli uzatan Beylikdüzü Belediyesi, henüz yardımlardan yararlanmayan pek çok vatandaş tarafından sorgulanmaktadır. Peki, Beylikdüzü Belediyesi’nin sosyal yardımları nelerdir? Beylikdüzü Belediyesi’nin sosyal yardımlarından nasıl yararlanılır? İşte konuya dair ayrıntılar…

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Bireylerin kendilerini ve başkalarını tanımaları, anlamaları ve sahip oldukları yetenekleri keşfetmeleri amacı ile birçok başlık altında danışmanlık hizmeti sunan Beylikdüzü belediyesi, bu sayede kişilerin çözüm odaklı ve topluma uyumlu bireyler olmalarını amaçlamaktadır.

2024 yılında Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara sunduğu danışmanlık hizmetleri şu şekildedir:

  • Aile Danışma Merkezi
  • Kadın Da(ya)nışma Merkezi
  • Danışma Takip ve Rehabilite Hizmetleri

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ SOSYAL DESTEKLER

Bireylerin hayat kalitelerini artırmak amacı ile birçok başlık altında onlara destek veren Beylikdüzü Belediyesi, yaşlı ve özel gereksinim sahibi bireylerin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmaktadır.  

Beylikdüzü Belediyesi’nin 2024 yılında sunduğu sosyal desteklerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaşlı ve Engelli Hizmetleri
  • Evde kuaför hizmetleri
  • Sıcak yemek desteği
  • Evde temizlik desteği
  • Ramazan ayında sıcak yemek desteği

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR 2024

Beylikdüzü Belediyesi sosyoekonomik yönden zayıflamış ve buna bağlı olarak da günlük yaşamını idame ettirmekte güçlük çeken bireylere, birçok başlık altında yardım ulaştırmaktadır.

İhtiyaç sahibi bireylerin yanı sıra dezavantajlı gruplarda yer alan bireyler için de elini taşın altına koyan Beylikdüzü Belediyesi, sosyal yardım talebi onaylanan kişilere düzenli olarak erzak yardımı yapmaktadır. Yanı sıra ihtiyaç sahibi bireylere ve ailelere ‘Dosteller Giyim Mağazası’ üzerinden giyim desteği de sağlayan belediye yönetimi, aynı zamanda bu kişilerin evlerine de eşya yardımı ulaştırmaktadır.

Beylikdüzü Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için geliştirmiş olduğu diğer yardım modelleri ise şu şekilde özetlenebilir:

  • Bebek bezi yardımı: 0- 2 yaş aralığında çocukları bulunan ailelere düzenli olarak bez desteği verilir.
  • Beslenme yardımı: İhtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde aktif olarak okuyan çocuklarına düzenli olarak beslenme desteği sağlanır.
  • Eğitim yardımı: İlköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyinde aktif öğrenim gören ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim malzemesi, mont ve bot desteği verilir.
  • Kömür yardımı: İhtiyaç sahibi ailelere kömür desteği verilir.
  • Et yardımı: İhtiyaç sahibi ailelere Kurban Bayramı sürecinde et desteği sağlanır.
  • Ramazan erzak yardımı: İhtiyaç sahibi ailelere ramazan ayı boyunca gıda ve kart desteği sağlanır.
  • Bayram kıyafeti yardımı: İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı öncesinde kıyafet desteği sağlanır.
  • Taziye hizmeti: Yakınlarını kaybetmiş olan ihtiyaç sahibi ailelere dua ve taziye yemeği desteği verilir.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Beylikdüzü Belediyesi’nin yukarıda belirtmiş olduğumuz danışmanlık hizmetlerinden ve sosyal yardımlarından yararlanmak isteyen kişilerin, belediyeye şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. İhtiyaç sahibi oldukları tespit edilen ve diğer özel şartları da sağladıkları görülen tüm başvuru sahipleri, söz konusu desteklerden yararlanma hakkına sahiptir.

Beylikdüzü Belediyesi’nin sosyal yardım modellerine dair daha fazla bilgi edinmek isteyen kişiler, belediyenin resmi web sitesinde yer alan ‘sosyal hizmetler’ kategorisini inceleyebilirler.