İstanbul’un en çok göç alan ilçeleri arasında yer alan Gaziosmanpaşa, son dönemlerde bölge sakinleri tarafından her zamankinden daha fazla takip edilmektedir. Zorlu ekonomik şartlara karşı yerel yönetimden destek almak isteyen pek çok kişi, belediyenin güncel yardım modellerine yönelik sorgulamalar gerçekleştirmektedir.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara gıdadan eğitime kadar pek çok kategori altında destek vermektedir. Her bir destek modeli için web sitesi üzerinden bilgilendirmelerde bulunmuş olan belediye yönetimi, ilgili modeller için başvuru kabul etmeye devam ettiğini bildirmiştir. Peki, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne sosyal yardım başvurusu nereden yapılır? İşte detaylar…

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SICAK YEMEK YARDIMI

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hizmete sunulmuş olan aşevi aracılığı ile bölgede ikamet eden hasta, yaşlı, engelli veyahut da mağdur ailelere sıcak yemek desteği verilmektedir. Yardım modeli kapsamında günde 1 öğün olacak şekilde 2 kap sıcak yemek ve ekmek, ilgili kişilerin evlerine kadar ulaştırılmaktadır. Eğer kişinin yemek yapacağı bir mutfağı var ise sıcak yemek yerine erzak desteği de talep edebilmektedir.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ ERZAK YARDIMI

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardım Şefliği’ne başvuran ve herhangi bir geçim kaynağı olmayan veyahut da gelir düzeyi düşük olan; yaşlılara, engellilere, kiracılara, kronik hastalıkları bulunanlara ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara erzak yardımı yapılmaktadır. Erzak yardımının periyotları, belediyenin ilgili birimi tarafından belirlenmektedir.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ GİYİM YARDIMI

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilgili birimi tarafından başvurulara açılmış olan giyim yardımı modeli, ilçe sınırları içerisinde yaşayan öksüz, yetim ve yardıma muhtaç çocukları kapsamaktadır. Söz konusu yardım dahilinde çocuklara her sene düzenli olarak bot ve mont desteği verilmektedir.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SÜNNET YARDIMI

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin resmi web sitesinden alınan bilgilere göre belediye yönetimi ilçe sınırlarında yaşayan çocukları özel hastaneler ile yapılan ortak çalışma ve protokol dahilinde sünnet ettirmektedir. Sünnet uygulamaları belediyenin ilgili birimi tarafından belirlenen günlerde ve hastanelerde yapılmaktadır. Hastaneler, belediyenin yönlendirmesi ile sünnet kaydı oluşturan ailelerden hiçbir ücret talep etmemektedir.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ EĞİTİM YARDIMI

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından başvurulara açılmış olan eğitim yardımı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocuklarına kırtasiye seti dağıtımı yapılmaktadır.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Sosyal Yardım Şefliği tarafından hayata geçirilmiş olan yardım modellerine kimlerin, hangi şartlar çerçevesinde erişim sağlayabilecekleri merak edilmektedir.

Gaziosmanpaşa Belediyesi güncel yardım modellerini ihtiyaç sahiplerinin başvurularına açmıştır. Gelir durumunu belge ile ispatlayan tüm ihtiyaç sahipleri, söz konusu yardım modellerinden yararlanabilmektelerdir. Ayrıca engelli vatandaşlar ve bakıma muhtaç 65 yaş üstü vatandaşlar da belediyenin yardım modellerine başvurabilmektelerdir.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin sosyal yardım modellerine yönelik başvuru oluşturmak isteyen pek çok kişi, ilgili modellerin başvuru detaylarını yakından takip etmektedir.

Gaziosmanpaşa Belediyesi sosyal yardım modelleri için hem e- Belediye sistemi üzerinden hem de çağrı merkezi üzerinden kabul etmektedir.  

Belediye, çalışanlarının yevmiyesini artırdı Belediye, çalışanlarının yevmiyesini artırdı

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden destek almak isteyen pek çok kişi belediyenin iletişim numarasını ve açık adresini, arama motorları üzerinden sık sık sorgulamaktadır.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin yardım başvurularını kabul ettiği çağrı merkezi iletişim numarası, ‘444 0 467’ şeklindedir. Belediyenin açık adresi ise ‘Merkez Mahallesi Cumhuriyet Meydanı No: 20 Gaziosmanpaşa/ İstanbul’ şeklinde kayda geçmiştir.