Küçükçekmece Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığı ile birçok alanda destek olmaktadır. Henüz müdürlüğün yardım modellerine başvuru yapmamış olan birçok kişi, arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır.

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün hayata geçirmiş olduğu pek çok destek projesi bulunmaktadır. Söz konusu projeler dahilinde vatandaşların başvurularını kabul etmeye devam eden müdürlük, ilgili modellerinin ayrıntılarını da resmi kaynakları aracılığı ile duyurmuştur. Bizler de bu içeriğimizde desteklerden yararlanmanın yollarını arayan Küçükçekmece sakinleri için birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ

Sosyal belediyecilik anlayışı ile yoluna devam eden Küçükçekmece Belediyesi, yeni dönemde ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar için hizmetler geliştirmeye devam etmektedir. Çok çeşitli alanlara yönelik çalışmalarını sürdüren belediye yönetimi ayrıca vatandaşlara ihtiyaç duydukları birçok alanda da destek vermektedir.

Küçükçekmece Belediyesi’nin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığı ile başvurulara açmış olduğu pek çok destek hizmeti bulunmaktadır. Söz konusu destek hizmetleri ve ilgili hizmetlerin ayrıntıları şu şekilde özetlenebilir:

Aşevi: İlçe sınırları içerisinde yaşayan ve ‘muhtaç’ olarak değerlendirilen yaşlı veyahut da engelli kimseler ile yakınlarına 365 gün boyunca günde iki öğün olacak şekilde sıcak yemek desteği verilmektedir. Ayrıca aşevi aracılığı ile yakınlarını kaybetmiş olan vatandaşlara da taziye yemeği hizmeti sunulmaktadır.

Kişisel bakım ve temizlik hizmeti: Temel ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikte olmayan yaşlı veyahut da engelli vatandaşlara, ortam temizliği, kişisel bakım ve onarım işleri çerçevesinde destek verilmektedir.

İstihdam ve Kariyer Merkezi: Çeşitli sebeplerden ötürü işsiz kalmış olan kişileri işverenler ile birleştiren İstihdam ve Kariyer Merkezi, İŞKUR ile ortaklaşa bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir.

Belediye çalışanları CHP İl Başkanlığına yürüyecek! Belediye çalışanları CHP İl Başkanlığına yürüyecek!

Engelliler Merkezi: Engelli ve yakınlarına gündelik yaşamlarında karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturma imkanı tanıyan Engelliler Merkezi, ayrıca ihtiyaç halinde medikal amaçlı malzeme desteğinde de bulunmaktadır.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yardım başvurusunda bulunmak isteyen pek çok kişi, hangi şartlar çerçevesinde destek modellerinden yararlanabileceklerini merak etmektedir.

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, muhtaçlık hallerini belgeler ile ispat edebilen yaşlılara ve diğer ihtiyaç sahiplerine ilgili yardım modellerine başvurma hakkı tanımıştır. Yanı sıra aynı şarta ek olarak engel durumlarını belirten sağlık kurulu raporuna sahip olan engelli vatandaşlar da yardım modellerinden yararlanabilmektelerdir.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yardım başvurusu, kurumun hizmet binasına gidilerek şahsi olarak yapılabilmektedir. Yanı sıra ilgili modeller hakkında kurum ile telefon üzerinden de irtibat kurulabilmektedir.

KÜÇÜKMECE BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Küçükçekmece Belediyesi’nin yönetimi dahilinde olan bölgelerde ikamet eden veyahut da ilçeye henüz taşınacak olan pek çok kişi, belediyenin ilgili birimi tarafından hayata geçirilmiş olan yardım projelerinden nasıl destek alabileceklerini merak etmektedir. Başvuru ile ilgili olarak hizmet binasının adresine ve kurumun iletişim bilgilerine ihtiyaç duyan vatandaşlar, arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktalardır.

Küçükçekmece Belediyesi’nin aktif olarak kullanmaya devam ettiği iletişim numarası, ‘444 4 360’ şeklindedir. Kurum yetkilileri ile ‘[email protected].’ mail adresi aracılığı ile de irtibat kurulması mümkündür. Son olarak Küçükçekmece Belediyesi’nin açık adresi de ‘Halkalı Turgut Özal Bulvarı No: 10 Küçükçekmece/ İstanbul’ şeklindedir.