Maltepe Belediyesi resmi kaynaklarında da belirtmiş olduğu üzere sosyal belediyecilik anlayışı ile yoluna devam eden bir belediyedir. Son seçimlerin ardından Esin Köymen’in başkanlık koltuğuna geçmesi ile birlikte belediyenin faaliyetleri daha da yakından takip edilmeye başlanmıştır.

Maltepe Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara hangi konu başlıkları altında destek verdiği, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Hem hali hazırda Maltepe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar hem de ilçeye yakın zaman içerisinde taşınmayı planlayan diğer vatandaşlar, belediye yönetiminin hizmete sunmuş olduğu sosyal yardım modellerini öğrenmek üzere arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunurlar.

Bu içeriğimizde; Maltepe Belediyesi’nin sosyal yardım modellerini merak edenler için yerel yönetimin güncel destek hizmetlerine dair bilgilendirmelerde bulunduk.

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM MODELLERİ

Maltepe Belediyesi birçok başlık altında vatandaşlara hizmet ulaştırmaya devam etmektedir. İhtiyaç sahipleri, engelliler ve 65 yaş üstü muhtaç yaşlılar için yardım modellerini hayata geçirmiş olan belediye yönetimi, söz konusu modellere yönelik paylaşımlarda bulunmayı sürdürmektedir.

Maltepe Belediyesi Sağlık faaliyetleri Hizmet Birimleri evde sağlık hizmetleri ile vatandaşlara destek olmaktadır. Maltepe ilçe sınırları içerisinde yaşayan ve hastalık sebebi ile sağlık kuruluşlarına gidemeyen kronik hastalar ile yatağa bağımlı hastalar, belediyenin imkanlarından yararlanabilirler. Ev ortamında; enjeksiyon, serum, sonda takılması, pansuman, uzun süreli hastalar için yatak bakımı ve kan alma gibi hizmetleri bulunan Maltepe Belediyesi, hizmet için 1 gün öncesinden başvuru kabul etmektedir.

Evde sağlık hizmetlerinin yanı sıra sağlık kuruluşlarına gitmekte güçlük çekem vatandaşlara nakil hizmeti de sunan Maltepe Belediyesi, aynı hizmetten engelli vatandaşların da yararlanmalarına imkan tanımaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde peşpeşe intihar! Sendika tepkili... İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde peşpeşe intihar! Sendika tepkili...

Maltepe Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirmiş olduğu bir diğer modeli de aşevidir. Evde destek hizmetleri dahilinde beslenme ihtiyacını kendisi veyahut da aile bireyleri aracılığı ile karşılayamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile her yaşta engelli ya da kronik hastalıkları bulunan vatandaşlar, her gün aşevinden sıcak yemek hizmeti alabilmektelerdir. Ayrıca aşevi, vefat eden kişilerin birinci derece yakınlarının evlerine de talep doğrultusunda taziye yemeği götürmektedir.

Son olarak Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü aracılığı ile ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara ikinci el kıyafet desteği de sağlayan Maltepe Belediyesi, bu yardım modelinde de ‘ihtiyaç sahibi olma’ durumunu şart koşmaktadır.

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR

Maltepe Belediyesi’nin sosyal yardım modellerinden 65 yaş üstü yaşlılar, kronik hastalıkları bulunanlar ve engelli vatandaşlar yararlanabilmektelerdir. Her grup için ihtiyaç sahibi olma durumu göz önünde bulundurulmaktadır.

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Maltepe Belediyesi’nin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü aracılığı ile hizmete sunmuş olduğu yardım modellerine nasıl başvuru yapılabileceği de birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

Maltepe Belediyesi mevcut yardım modelleri ile ilgili olarak resmi web sitesi üzerinden sık sık paylaşımlarda bulunmaktadır. Belediyenin internet sitesinden ilgili yardım modellerine yönelik bilgi almak mümkündür. Yanı sıra belediyenin mail adresi, telefon hattı ve hizmet binaları aracılığı ile de destek talebi oluşturulabilmektedir.

MALTEPE BELEDİYESİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Maltepe Belediyesi’nden yardım almak isteyen vatandaşlar, belediyenin ‘444 1 706’ numaralı hattı üzerinden yetkililerden bilgi talep edebilirler.

Maltepe Belediyesi’nin açık adresi, ‘Feyzullah Mahallesi Bağdat Caddesi No: 292 Maltepe/ İstanbul’ şeklindedir.