Çalışma Hayatı

Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? ( 2024 Mayıs ayı enflasyon verileri)

Mayıs ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Emekli ve memur zamlarına yansıyacak olan verilere ilişkin işte detaylar...

Abone Ol

Mayıs ayı enflasyon rakamları için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon rakamları hemen herkesi yakından ilgilendiriyor. Açıklanacak olan veriler sonucunda kira artış oranları, memur ve emekli zamlarına yansıyacak fark da belli olacak. Peki, mayıs ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarfından açıklanacağı tarih belli oldu. Son veriler, 3 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak.

AA Finans'ı beklenti anketine göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,04 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,85, en yüksek yüzde 3,50 aralığında gerçekleşti.

'ENFLASYONUN 74,89'A ÇIKACAĞI TAHMİN EDİLİYOR'

Ekonomistlerin tahminine göre geçtiğimiz ay yüzde 69,80 olan yıllık enflasyonun mayıs ayıyla birlikte yüzde 74,89'a çıkacağı tahmin ediliyor. Diğer yandan, 2024 sonu enflasyon beklentileri ise mayısta 43,95 oldu.

5 AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLACAK

Açıklanacak olan mayıs ayı enflasyonuyla birlikte memur ve emekliler tarafından yılda 2 kez alınan toplu sözleşme zammına ek olarak 5 aylık enflasyon farkı da belli olacak. Bu fark, TÜİK tarafından açıklanacak olan mayıs ayı enflasyonunun ardından belirlenecek.